Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Eleagnus

De Eleagnus noemt men ook zilverbes; nog een andere naam is Olijfwilg. Voor de duidelijkheid hebben we deze haag in onze online-winkel de Latijnse naam gegeven, maar moest u bij ons vragen naar zilverbes of naar olijfwilg, dan verstaan wij natuurlijk ook wat u bedoelt. De Nederlandse namen beschrijven ook goed het uiterlijk van de plant, hoewel de olijfwilg niet met de olijfboom moet verward worden.

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Weergeven
per pagina
Sorteer op

Eleagnus in de natuur

Eleagnus in de natuur

In het wild gaat men de eleagnus in België niet aantreffen, al kan deze plant soms wel als verwilderde tuinplant overleven. Van oorsprong komt de eleagnus uit Azië. Er zijn ook soorten die in Noord-Amerika groeien, maar dat zijn niet de meest gekende; de Aziatische soorten liggen ook ten grondslag aan de soorten die wij tegenwoordig in onze tuinen aanplanten.

In het wild groeit de eleagnus als een kleine boom of als struik, met lange takken waaraan de bladeren groeien. Die bladeren blijven het hele jaar lang groen, de eleagnus is dus een altijdgroene haagplant. De kleur is zeer typisch, er is iets van grijs in te herkennen, en de associatie met zilver en olijven, die spreekt uit de Nederlandse naamgevingen, is dan ook geen verrassing.

Eleagnus in de tuin

Eleagnus in de tuin

Eleagnus is een gegeerde haagplant in de Belgische tuinen. Dat heeft te maken met een kwaliteit die deze plant heeft: ze is goed opgewassen tegen zeelucht. In West- maar ook Oost-Vlaanderen wordt de lucht beïnvloedt door de nabijheid van de zee en dat is in de tuin soms een last, want planten groeien er vaak trager door. De Eleagnus heeft er geen probleem mee. Ook elders is de eleagnus geliefd.

De kruising Eleagnus x ebbingei is de eleagnus die we het meest gaan zien in de tuin. Deze cultivar heeft de perfecte eigenschappen voor te worden aangeplant in tuinen in ons klimaat en onze omstandigheden. Deze soort is gebaseerd op Aziatische soorten uit de natuur, maar door het kruisen zijn natuurlijk net de beste eigenschappen geselecteerd, zodat deze plant goed groeit als haagplant en ook goed gedijt in Europa.

Eleagnus kopen

Eleagnus kopen

Bij ons kun u deze eleagnus kopen. Daarvoor moet u niet uw stoel uit, dit gaat gewoon online. Wij zijn zo te zeggen de verbinding tussen uw tuin en de beste kwekerijen van Europa, wij zorgen ervoor dat u een eleagnus gaat kunnen planten die van de hoogste kwaliteit is, en die daarenboven ook heel rap geleverd gaat kunnen worden. Zo voordelig is Haagplantenkopen.be!