Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Buxusvervanger

Buxusvervangers zijn haagplanten die alle mooie eigenschappen van de buxus bezitten: ze zijn wintergroen, worden gekenmerkt door een klein, verfijnd blad en kunnen in prachtige snoeivormen worden geknipt. Wat deze buxusvervangers echter onderscheidt van de buxus is dat zij een zeer hoge ziekteresistentie hebben. Waar de buxus steeds vaker wordt geplaagd door diverse buxusziekten, blijven buxusvervangers vitaal en sterk. Ook de buxusrups, die momenteel buxusstruiken door heel Europa kaalvreet, is niet geïnteresseerd in deze buxusalternatieven: het plaagdier kan enkel overleven op het sap uit buxusblaadjes. Wilt u dergelijke problemen buiten uw tuin houden, maar toch een haag creëren met het residentiële karakter van de buxus? Dan zijn buxusvervangers een mooi alternatief.

Tonen als Foto-tabel Lijst

13 producten

Weergeven
per pagina
Sorteer op

Welke buxusvervangers zijn er?

Welke buxusvervangers zijn er?

Onze jarenlange expertise op het gebied van haagplanten leert dat de beste buxusvervangers de Japanse hulst en de Chinese kamperfoelie zijn. Dit zijn de haagplanten die op alle gebieden de meeste gemeenschappelijke kenmerken met de buxus hebben. Vooral de Japanse hulst, Latijnse naam Ilex crenata, is als buxusvervanger erg geliefd onder tuiniers in ons land. Er zijn verscheidene soorten Ilex crenata verkrijgbaar via onze website. Voor alle soorten geldt dat zij zich gemakkelijk laten snoeien en geen bijzonder onderhoud vereisen. Hoewel Japanse hulst iets sneller groeit dan de buxus, zijn twee jaarlijkse snoeibeurten doorgaans genoeg om ze in hun strakke vorm te houden.

Een andere buxusvervanger is Chinese kamperfoelie, wetenschappelijke naam Lonicera nitida. Chinese kamperfoelie wordt ook wel struikkamperfoelie genoemd en groeit een stukje sneller dan de buxus. Daardoor is deze haagplant wat minder geschikt voor vormsnoei. Wel kan met struikkamperfoelie een strakke, wintergroene haag aangelegd worden die veel uiterlijke overeenkomsten vertoont met een buxushaag. Wilt u een haag met een formele uitstraling? Dan dient Chinese kamperfoelie wel iets vaker aan een snoeibeurt onderworpen te worden dan de buxus. Deze haagplant vergt verder geen speciaal onderhoud.

Wanneer een buxusvervanger aanplanten?

Wanneer een buxusvervanger aanplanten?

Wanneer uw buxushaag of solitair geplante buxus onderhevig is aan buxusschimmel of kaalgevreten wordt door de buxusrups, is het slim om een buxusvervanger aan te planten. U kunt weliswaar tijd en geld steken in het bestrijden van deze problemen, maar er is tot op heden geen behandelmethode bekend die enige garantie op herstel biedt. Ook wanneer u de buxusproblematiek voor wilt blijven is het een goede zet om een buxusvervanger aan te schaffen. Zeker wanneer buxusstruiken in uw buurt geteisterd worden door plaagdieren en buxusziekten is het echt tijd voor een buxusalternatief.

Buxusziekten

Er zijn verschillende soorten ziektes waar uw buxus aan kan leiden, maar de twee meest voorkomende zullen toch de buxusschimmel en de buxusmot zijn. Buxusschimmel is een schimmel die door de meeste buxussen wel gedragen wordt, maar vaak niet tot groei komt. In zeer volle, dichte buxussen, kan deze schimmel echter goed toeven, waardoor juist de mooiste buxussen vaak toch het slachtoffer worden van buxusschimmel. Als de schimmel nog niet zo ver gevorderd is, kunt u de buxus vaak nog redden met speciale bladbemesting. Heeft de buxus meer dan 1/3 van de plant aangetast, dan zal er meestal geen redden meer aan zijn.

Buxusmot is de andere grote bedreiging voor onze charmante kleine plantjes. De buxusmot legt haar eitjes op de bladeren van de buxus en de rupsen die daaruit komen zijn gek op deze lekkernij. Een plaag van buxusrupsen kan grote schade aanrichten aan alle buxussen in een wijk of stad. Sinds een paar jaar is de buxusrups op steeds meer plaatsen in België en Nederland te vinden. Het is mogelijk uw buxus te beschermen tegen buxusrups, of om de rupsen handmatig uit de plant te verwijderen. Wel willen wij afraden om chemische pesticiden te gebruiken. Deze tasten namelijk niet alleen de rupsen aan, maar ook de vogels die de rupsen opeten.

Online buxusvervangers kopen

Online buxusvervangers kopen

Op onze website koopt u snel, gemakkelijk en voordelig de allermooiste buxusvervangers. Van de prachtige Japanse hulst 'Dark Green' ® met zijn statige uitstraling tot de goudgele Japanse hulst 'Blondie' ® en van Chinese kamperfoelie tot de uiterst traditionele Ilex crenata 'Convexa': u vindt ze allemaal bij Haagplantenkopen.be. Kies de buxusvervanger uit die het beste bij uw tuinontwerp past en begin direct met het aanplanten van uw gezonde alternatief.

Het online kopen van buxusvervangers is veilig en eenvoudig. Onze buxusvervangers komen van de beste kwekerijen van Europa en worden vanuit daar rechtstreeks naar u toe gebracht. In onze kwekerijen krijgen de haagplanten alle tijd en ruimte om zichzelf te ontwikkelen tot krachtige, mooie buxusvervangers die uw tuin op gezonde en stijlvolle wijze zullen sieren. Kies vandaag nog voor een prachtige, chique haag zonder vervelende ziekten of plaagdieren. Heeft u nog vragen over de verschillende buxusvervangers die wij aanbieden, of wenst u advies? Dan kunt u gerust contact opnemen met onze klantenservice. Ons vakkundige team staat u graag te woord en combineert kennis feilloos met klantvriendelijkheid. Wij zijn pas tevreden wanneer er een schitterende haag in uw tuin staat waarmee u volledig tevreden bent!