Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Japanse Hulst

De Japanse hulst is, de naam zegt dat natuurlijk al, een hulstachtige, maar in de tuin trekt deze hulst eigenlijk meer op de buxus, waarmee deze plant haar compacte vorm en dicht gebladerte gemeen heeft. De Japanse hulst wordt dan ook vaak geplant als alternatief voor de gewone buxushaag. De gelijkenis met de hulst is tegelijk veel minder groot, op het eerste oog zou men die eigenlijk niet vermoeden.

Tonen als Foto-tabel Lijst

12 producten

Weergeven
per pagina
Sorteer op

Japanse hulst in Azië

Japanse hulst in Azië

De Japanse hulst komt, niet bijster verrassend, uit Japan. Ook in de Korea’s komt deze heester in het wild voor en verder in delen van China. In de natuur kan deze plant wel een hoogte bereiken van enkele meters, al gaat de Japanse hulst zelden boven de vijf meter uitsteken; het is een eerder bescheiden plant die vooral de aandacht trekt door zijn groene kleur en de kleine bladeren.

In de Japanse cultuur neemt de Japanse hulst een belangrijke plaats in, het is een geliefde tuinplant, die in vele vormen kan geknipt worden – het is één van de planten die in de bonsaicultuur gebruikt worden. De vaste, dichte vorm van deze haag maakt de Japanse hulst geschikt voor spirituele tuinen waarvan een meditatieve rust uitstraalt.

Japanse hulst in België

Japanse hulst in België

In ons land troffen we deze wintergroene haagplant tot voor enkele jaren geleden nog vooral in Japanse tuinen. Sinds 2005 heeft echter de buxus sempervirens, een zeer geliefde haag die in verscheidene vormen geknipt kan worden, hinder van een schimmelziekte, waardoor meer en meer mensen hun buxus zijn beginnen vervangen door de Japanse hulst. De Japanse hulst heeft immers eender kwaliteiten, is echter niet gevoelig voor de gewraakte schimmel.

Zo heeft het noodlot de Japanse hulst in België zeker geliefder gemaakt, deze haag is de ideale vervanger voor de buxus. Toch is dat eigenlijk niet genoeg eer voor deze hulstachtige, deze haag mag toch meer zijn dan enkel een vervanger, het is werkelijk een aantrekkelijke plant, die daarenboven ook goed is opgewassen tegen zure grond (zoals die in België in heel wat streken voorkomt).

Japanse hulst kopen

Japanse hulst kopen

Wat uw precieze beweegredenen ook zijn, de aanschaf van een Japanse hulst verdient aandacht en overweging. De webshop van Haagplantenkopen.be is zo ontworpen, dat u heel wat informatie over de Japanse hulst en haagplanten in het algemeen kunt raadplegen, en tegelijkertijd eenvoudig, met een paar muisklikken, uw aankoop kunt doen. Ons bestelmenu berekent voor u dan hoeveel planten u per meter gaat nodig hebben.