Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Buxus

Buxusstruiken zijn vooral gekend als sierlijk geknipte hagen, die voor veel mensen symbool staan voor klassieke hoven, bijvoorbeeld die bij kastelen en kloosters. Ook in de moderne tuin is de buxus nochtans zeer geliefd, want de klassieke vormen van de buxushaag passen net goed bij tuinen van onze tijd. De eerder lage haag is erg gegeerd in voortuinen, maar wie er geen heeft kan met de buxus ook in de achtertuin een aantrekkelijke haag maken.

Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

Weergeven
per pagina
Sorteer op

Buxushaag – onze informatie

Buxushaag

Buxus in de natuur

De buxus komt in de Belgische natuur zelden voor, het is een plant die men in het wild vooral aantreft in warmer streken. Zo is de buxus een bekende verschijning in de mediterrane natuur. Toch is de buxus geen echte warmteminnaar, buxusstruiken hebben net een voorkeur voor de schaduwzijde van berghellingen, waar het klimaat beduidend koeler is. Daarom kan de buxus ook bij ons gedijen en komt deze plant zeker wel in het wild voor, zij het enkel in het zuiden, daar waar de Maas ons land binnen vloeit.

De Europese buxus, met de wetenschappelijke naam Buxus Sempervirens, komt als gezegd veel voor in mediterrane landen, maar er zijn nog andere soorten buxus: de buxus groeit ook in de Amerika's (bijvoorbeeld in de Caraïben) en komt ook in Oost-Azië veel voor. de buxus kent dus een grote verspreiding en daaraan kunnen we wel aflezen dat deze haagplant zeer sterk is en zich goed aan de omstandigheden weet aan te passen.

Buxus in de tuin

Buxus in de tuin

In tuinen wordt de buxus om uiteenlopende redenen aangeplant. De buxus is een altijdgroene struik, deze haag blijft dus ook in de winter groen en dat is een goede eigenschap. Met de buxus behoudt u kleur in uw tuin. Dat de buxus sterk is en schaduw verdraagt wordt ook geapprecieerd, zo kunt u deze plant een plaats geven in de tuin zonder dat u er veel werk aan hebt. De buxus is gemakkelijk in onderhoud.

Er zijn nog ander redenen om voor buxus te kiezen, maar de bekendste die we nog niet hadden opgelijst, maar hierboven al wel hadden genoemd, is de kwaliteit om gemakkelijk te kunnen gesnoeid worden. De buxus kunt u in heel wat vormen knippen, u kunt kiezen voor een klassieke haag in rechte lijnen, maar ook voor sierlijke patronen en voor symbolen. Haagplantenkopen.be dient graag als inspiratiebron, raadpleeg de informatie op onze website!

Buxus kopen

Buxus kopen

Bij Haagplantenkopen.be kunt u vanzelfsprekend ook buxus kopen. Deze geliefde haag mag niet ontbreken in ons assortiment en zoals u ziet doet ze dat ook niet. In het bestelmenu kunt u laten voorrekenen hoeveel buxusstruiken u gaat nodig hebben voor een goede, dichte haag. Hier en elders op onze site kunt u informatie over de buxus terugvinden die u helpt bij uw aankoop. Voor al het overige zorgen wij!

Buxusvervangers voor in uw tuin kopen

Alles wat u met de buxus kunt doen, kan ook met buxusvervangers bereikt worden. Van schitterende snoeivormen tot wintergroene, strak gesnoeide haagjes met een stijlvol karakter. Buxus vervangers zijn uiterst populaire planten bij tuiniers. Dit komt omdat de buxus steeds vaker te maken krijgt met nare buxusziekten en met de buxusrups. Aangetaste buxusplanten worden vaak geruimd en maken plaats voor gezonde buxusvervangers zoals de Japanse hulst, Lonicera nitida of Japanse kardinaalsmuts. Ook wanneer u problemen met de buxus wilt voorkomen kunt u een buxusvervanger aanplanten.

Bij Haagplanten.net kunt u diverse buxusvervangers voor in uw tuin kopen. Onze buxus vervangers zijn van goede kwaliteit en op vele wijzen toepasbaar. U kunt uw tuin net zo’n residentiële uitstraling geven als met een echte buxushaag met deze vervangers – ze vertonen immers veel gelijkenissen met de buxus. Buxus vervangers zijn ideale haagplanten voor een ieder die wil genieten van prachtige, vitale en sterke planten!