Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Het juiste aantal haagplanten kiezen

Het juiste aantal haagplanten kiezen

Het aantal haagplanten dat u nodig heeft hangt af van een aantal factoren:

  • Grootte van de haagplanten bij aankoop
  • Groeisnelheid (hoogte en breedte) van de soort die u kiest
  • Gewenste haagdikte
  • Uw budget

De gemakkelijkste manier om te bepalen hoeveel haagplanten u nodig heeft, is om gebruik te maken van de calculator op deze website. Na het invullen van het aantal haagplanten dat u denkt nodig te hebben, rekent de calculator het aantal meters uit. Vervolgens kunt u het aantal bijstellen naar het gelang het aantal meters dat u wilt beplanten. 

Om snel een brede haag te verkrijgen adviseert Haagplantenkopen.be om de planten in zigzag te planten. Vooral voor smaller groeiende planten zoals beuken is deze methode uitermate geschikt, maar ook bij andere soorten is er veel effect te behalen met het op deze manier planten van een haag. De optie om een zigzag rij te planten kunt u aanvinken wanneer u het aantal planten invult. Wanneer u de optie ‘zigzag rij’ aanvinkt, zal het aantal planten automatisch worden gewijzigd.

Het aantal haagplanten dat u nodig heeft hangt af van een aantal factoren:

Uiteraard hoeft u niet persé gebruik te maken van de calculator. U kunt ook een afwijkend aantal planten bestellen, wanneer u dat wenst. Wanneer u minder budget heeft, kunt u er altijd voor kiezen om minder planten te nemen per meter of voor een soort te kiezen die als blote wortel variant geleverd kan worden. U zult dan wel langer moeten wachten tot de haag mooi vol is en met name bij veel coniferen soorten zal een lagere plantdichtheid resulteren in een omgekeerde V-vorm tussen twee struiken, waardoor de heg aan de onderkant niet geheel dicht is. Bij een kleiner budget adviseren wij dan ook om meer kleine (goedkope) planten te nemen in plaats van enkele grote. Het duurt dan wat langer voordat uw haag volgroeid is, maar het resultaat zal wel mooier zijn.

Naar de catalogus.