Wintergroene haag

Wintergroene haagplanten kenmerken zich doordat ze hun bladeren in de winter houden. Op deze manier blijft de haag het gehele jaar zichtdicht, en kunt u deze als ‘muur’ om de tuin gebruiken. Haagplantenkopen.be biedt u een ruime keuze aan bladhoudende haagplanten, zoals bijvoorbeeld: verschillende Prunus (Laurier), Ilex (Hulst) en Pyracantha (Vuurdoorn) soorten.

 

Wintergroene haagplanten – onze informatie

Wintergroene haagplanten in de tuin

Wintergroene haagplanten in de tuin

Naar wintergroene haagplanten is bij Haagplanten.net altijd veel vraag. Mensen hechten aan groen en willen hun tuin het liefst het hele jaar door groen houden. We zien dan ook vaak tuinen met daarin de prachtigste wintergroene haagplanten. Daar worden we blij van, zeker als we zien dat die haagplanten bij ons zijn besteld! Zo werken we toch weer mee aan een groener Nederland.

Wintergroene planten komen in de Nederlandse natuur niet veel voor. Taxus, een conifeer, is inheems, en verder zijn er wel planten die hun blad niet verliezen, zoals de beukenhaag, maar daar verkleuren de bladeren wel. Wintergroene haagplanten zijn dan ook meestal uitheemse soorten, die we in onze eigen natuur zelden zien, en ook bijvoorbeeld in het openbaar groen vaak ontbreken. Een tuin met deze haagplanten is dus verrijking voor de hele buurt!

Buxusvervangers: de perfecte bladhoudende haagplanten

Andere bladhoudende haagplanten zijn de zogeheten buxusvervangers. Deze schitterende, wintergroene struiken zijn bijzonder elegant en breed inzetbaar. Zo kunnen er zowel hoge als lage hagen mee worden aangelegd. Daarnaast zijn veel buxus vervangers prima in creatieve vormen te snoeien. Een goed voorbeeld van zo’n buxusvervanger is de Japanse hulst (Ilex crenata). Met deze bladhoudende haagplant kunt u werkelijk alle kanten op: van vormsnoei tot het vormen van stijlvolle, strakke hagen.

De behoefte aan buxus vervangers is ontstaan toen buxusplanten steeds vaker ten prooi vielen aan de buxusrups: een plaagdier dat buxushagen in heel België volledig kaalvreet. Daarnaast wordt de wintergroene haagplant ook geteisterd door nare schimmelziekten waar maar moeilijk vanaf te komen is. Wilt u deze problemen voor zijn? Dan zijn buxusvervangers een prima keuze. Deze bladhoudende haagplanten lijken sprekend op de buxus maar blijven verschoond van vervelende ziekten en plaagdieren.

Wintergroene haagplanten online bestellen

Wintergroene haagplanten online bestellen

In onze webwinkel kunt u wintergroene haagplanten online bestellen. Afhankelijk van de soort kan dit het hele jaar door of juist in de periode dat de haag geplant dient te worden, daarover leest u natuurlijk meer bij de producten zelf. De wintergroene haagplanten in onze webwinkel zijn van de hoogste kwaliteit, daar doen we erg ons best voor. We kopen in bij gerenommeerde kwekerijen en kiezen steeds voor de producten en soorten waar we zelf enthousiast over zijn. Dan bent u dat vast ook!

Wintergroene haagplanten bestellen is erg eenvoudig in de webshop van Haagkopen.be. Per plant vindt u een bestelmenu met daarin de mogelijkheid om uit te rekenen hoeveel haagplanten u per meter nodig heeft. U kunt dan precies het aantal bestellen dat voor uw tuin handig is. Uiteraard kiest u ook verder precies wat u wilt, bij Haagplantenkopen.be is er altijd iets te kiezen!

Wintergroene haagplanten groeien in uw tuin uit tot prachtige, dichte heggen. Sommige soorten hebben daar wel best wat tijd voor nodig. Wilt u niet wachten op uw wintergroene haag? We verkopen ook kant-en-klare hagen, dan worden er bij u dus haagplanten bezorgd die zodra u ze neer zet een volle heg vormen. Ideaal, bij Haagplantenkopen.be!