Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Bloembollen

Met bloembollen in uw tuin geniet u van een kleurrijke bloemenpracht. Veel soorten bloembollen komen in het voorjaar uit. Zij worden voorjaarsbloeiers genoemd. Terwijl het buiten nog koud is komen de eerste groene kopjes al uit de grond. Voorjaarsbloeiers starten met groeien voordat andere planten dit doen. Ze geven hiermee de start aan van het nieuwe lenteseizoen. Terwijl het buiten nog koud is kunt u al genieten van de vroege voorjaarsbloeiers, zoals de krokus, de streephyacint en narcissen. Deze bloembollen bloeien al in februari en/of maart. Wilt u liever later in het voorjaar genieten van de prachtige bloemen in uw tuin? Kies dan bijvoorbeeld voor sierui of tulpen. Of u kiest ervoor om verschillende soorten in uw tuin de planten. Zo kunt u het hele voorjaar genieten van mooie bloemen in uw tuin. Bij Haagplantenkopen.be hebben wij een ruim assortiment bloembollen met ieder zijn mooie eigenschappen. 

Bloembollen in uw tuin

Bloembollen zijn op veel verschillende manieren toe te passen in uw tuin. Zo kunt u bloembollen direct in de grond planten, bijvoorbeeld in een groep of solitair. Bloembollen zijn goed te combineren met vaste planten. Maak uw tuinafscheiding extra vrolijk door bloembollen voor uw haagplanten te zetten. U kunt kiezen voor één kleur of diverse kleuren en soorten voor uw haagplanten. Wanneer u kiest voor verschillende soorten bloembollen met andere bloeiperiodes kunt u langer genieten van de kleurenpracht voor uw haagplanten. Bloembollen kunt u ook in groepen planten in een bloemperk of border. U creëert een ware bloemenzee wanneer u grote aantallen bloembollen bij elkaar plant. Ook kunt u hierbij weer voor verschillende soorten en kleuren kiezen.

Als u niet beschikt over een tuin of als u bloembollen op een andere plaats wil planten kunt u dit doen in combinatie met onze plantenbakken. Zo geniet u ook op uw balkon, terras of binnenplaats van onze prachtige bloembollen.

Verzorging en planten van bloembollen

Bloembollen kunnen het beste geplant worden in het najaar van september tot december. Maak op de plaats waar u de bloembollen wilt planten de aarde los. Graaf een gat en plaats de bloembollen hierin. Let erop dat u de punt omhoog en de bolle kant naar beneden plaatst. De plantdiepte van de bloembollen is ongeveer 3 keer de hoogte van de bloembol.

Wanneer u de bloembollen in een groep plant is de afstand tussen de bloembollen ongeveer 3 keer de breedte van de bloembol. Geef de bloembollen direct na het planten voldoende water.  

Bloembollen kopen bij Haagplantenkopen.be

Bloembollen kopen bij Haagplantenkopen.be gaat gemakkelijk en snel. Wij bieden bloembollen aan van hoge kwaliteit in verschillende soorten. Op de productpagina’s kunt u per soort meer informatie lezen over de bloembollen. Wilt u liever persoonlijk advies ontvangen. Dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Zij helpen u graag verder. Bloembollen zijn in de periode augustus tot en met december op onze webshop te bestellen.