Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Kardinaalsmuts

De kardinaalmuts, bij sommigen ook nog onder zijn Latijnse naam euonymus gekend, is een sterke haagplant met veel eigen karakter. De kardinaalmuts oogt fier, zelfs stoer, maar heeft ook iets heel fijnzinnig: kleine bloemen, stevig maar mooi hout, dat vroeger voor spinnewielen werd gebruikt... De kardinaalmuts is een plant van verhalen, één waar u beslist lang van kunt genieten.

Kardinaalmuts in de natuur

Kardinaalmuts in de natuur

In de Belgische natuur komt de kardinaalmuts relatief veelvuldig voor. Het is een plant die goed gedijt op zandgronden en die hebben we in ons land veel. Langs de kust groeit de kardinaalsmuts in de duinen (maar minder graag in de polders), verder in de Vlaamse Ardennen, rond Brussel en ook in bijvoorbeeld het Hageland. Deze wilde kardinaalsmuts is een krachtige struik die goed is opgewassen tegen koude, maar de plant is wel bladverliezend, dus niet groen in de winter.

Elders in Europa komen kardinaalsmutsen voor die wel degelijk wintergroen zijn en deze soorten zijn in het verleden om die reden ook wel bij ons aangeplant. Mensen zien graag groen in de winter! Ook voor ander redenen was de kardinaalsmuts geliefd. Het fijne hout werd als gezegd voor spinnewielen benut, maar ook voor houtskool; uit de vruchten werd 'n gif gewonnen dat tegen luizen zou helpen. Zo groeide de kardinaalsmuts uit tot een cultuurplant.

Kardinaalsmuts in de tuin

Kardinaalsmuts in de tuin

Gelijk vele andere tuinplanten is de kardinaalsmuts eerst begonnen als kruid, als nuttige struik met sterk hout en vruchten die in de geneeskunst werden gebruikt (net omdat ze giftig waren, dus niet voor eten!). We zijn ons dat nu niet altijd meer bewust, omdat we onze tuinplanten, ook de kardinaalsmuts met zijn schone bloemen, als sierstruiken aanzien. Voor Haagplantenkopen.be is de kardinaalsmuts eerst en vooral een haagplant die uw tuin beschut.

In de Belgische natuur is de kardinaalsmuts een bladverliezer, maar in de tuin gaan integendeel de altijdgroene soorten aangeplant worden, die uit het zuiden komen, maar zeker gedijen in ons klimaat. Groen in de winter wordt nu eenmaal zeer geapprecieerd. Niettemin zijn de bladverliezende soorten ook de moeite, omdat ze mooi rood kleuren in de herfst. De dichte takkenstructuur tenslotte maakt de kardinaalsmuts geschikt als haag. Vanwege zijn kleine bladeren kan de Japanse kardinaalsmuts zelfs als alternatief voor de buxus gebruikt worden.

Kardinaalsmuts kopen

Kardinaalsmuts kopen

Kardinaalsmuts kopen, dat gaat nu gewoon online. Wij verbinden u met de beste kwekers en zodoende zorgen wij ervoor dat de kardinaalsmuts snel, en in goede conditie, bij u bezorgd wordt; u kunt dan uw haag planten en van haar genieten. Haagplantenkopen.be hanteert goede prijzen, wij hebben natuurlijk ook geen kosten voor winkelruimte en extra personeel; zo kunnen we al onze energie besteden aan de kwaliteit van uw planten!