Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Siergrassen

Er wordt tegenwoordig naar steeds meer alternatieven voor tuinen gezocht. Om ons assortiment te vergroten en onze klanten meer opties te geven bieden wij ook prachtige siergrassen aan voor in de tuin. Siergrassen zijn een mooie aanvulling in uw tuin en kunnen op verschillende manieren toegepast worden. Het assortiment van siergrassen is zeer breed en veel meer dan alleen groen. Hiermee geeft u uw tuin een nieuwe twist en bovendien zijn ze razend populair!

De laatste jaren zijn siergrassen steeds populairder en belangrijker geworden in de tuinwereld. Er zijn verschillende soorten beschikbaar die allemaal hun eigen uitstraling hebben. Zo geven de soorten siergras met lange stengels een exotische sfeer en rustieke uitstraling in uw tuin. Ook kunt u diverse kleuren siergrassen toevoegen in uw tuin, hiermee creëert u een prachtig kleurenspel. Siergrassen kunnen solitair geplant worden. Maar in groepen of als erfafscheiding komen ze pas echt mooi tot hun recht. 

Beleef de seizoenen

Beleef de seizoenen

De grassen bloeien vaak pas laat in het seizoen, waardoor uw tuin zo met bijvoorbeeld de laatbloeiende heester nog steeds een prachtig gezicht geeft aan het einde van het seizoen. Stelt u zich voor, hoe de spinnenwebben tussen uw siergrassen, gehuld in ochtenddauw, worden verlicht door de eerste zonnestralen van een prachtige herfstdag. Bovendien bepalen de siergrassen in het najaar het geluid in uw tuin.

Zo kunt u uw tuin niet alleen zien en ruiken, maar ook horen.

Diverse soorten siergrassen

Er zijn vele soorten siergrassen beschikbaar. Zo kiest u altijd het siergras dat het beste past bij uw tuin. Denk bijvoorbeeld aan de kleine soorten, zoals de wintergroene Zegge (Carex), die u tussen andere planten kunt plaatsen als bodembedekker. Of siergrassen, zoals Chinees prachtriet (Miscanthus Sinensis). zwenkgras (Festuca glauca 'Elijah Blue'), leliegras (Liriope muscari) of lampenpoetsergras (Pennisetum alopecuroides) kunnen worden gebruikt om kleur aan uw tuin toe te voegen. Met deze kleuren in uw tuin creëert u gegarandeerd een wauw-effect.

Siergrassen als haagplanten

Siergrassen als haagplanten

Als u aan haagplanten denkt, denkt u waarschijnlijk niet aan siergrassen. Siergrassen kunnen op veel verschillende manieren toegepast worden in uw tuin. Zo kunnen ze ook dienen als erfafscheiding in uw tuin. Siergrassen zijn er in diverse soorten en maten. U kunt daarom gemakkelijk kiezen voor een hoge of lage haag. Siergrassen geven een speels effect in uw tuin als haagplant. Kies voor onze lage grassoorten, zoals de Carex morrowii, voor het creëren van een lage haag in uw tuin. Wilt u liever privacy in uw tuin? Dan kunt u kiezen voor de hoge grassoorten zoals struisriet (Calamagrostis acutiflora) of Chinees prachtriet (Miscanthus sinensis). Hoge rietgrassen kunnen een uitzonderlijk mooie privacy tot boven een hoogte van 2 meter bieden.

Siergras in verschillende soorten als haag

Siergrassen online kopen bij Haagplantenkopen.be

Online siergrassen kopen doet u gemakkelijk bij Haagplantenkopen.be. U profiteert bij ons van alle voordelen van online planten kopen. U kunt gemakkelijk online bestellen op elk moment van de dag. Heeft u liever wat hulp of advies nodig over een van onze siergrassen? Neem dan gemakkelijk contact op met onze klantenservice. Zij denken graag met u mee over de beste siergrassen voor uw tuin. Zodra u uw bestelling afrond gaan wij direct voor u aan de slag. De siergrassen worden zorgvuldig voor u verpakt en direct verzonden. Zo weet u zeker dat de siergrassen vers bij u aankomen.

Siergrassen laag in bak