Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Zegge

Carex morrowii (zegge genoemd) is laagblijvende siergras dat perfect gebruikt kan worden als lage erfafscheiding in uw tuin. Zegge wordt 40 cm hoog. Zegge is familie van de Cyperaceae. Zegge geeft een speels effect in uw tuin. Siergras kan kale plekken in uw tuin goed opvullen. Gebruik het bijvoorbeeld als bodembedekker onder grotere struiken of bomen. Maar u kun Carex morrowii ook met meerdere siergrassen gebruiken als vakbeplanting. Carex Morrowii zorgt voor een mooi beeld in uw tuin. Het siergras is zeer geschikt om als vlakken te planten of om tussen bestaande beplanting te planten, om zo open vlaktes op te vullen. Er zijn verschillende soorten Carex morrowii beschikbaar bij Haagplantenkopen.be. De Carex morrowii ‘Ice Dance’ en de Carex morrowii ‘Irish Green’. Het blad van de ‘Irish Green’ heeft een effen frisgroene kleur. De bladeren van de ‘Ice Dance’ hebben geel gekleurde randen met een groene kleur in het midden. Kijk voor meer informatie over de twee soorten op de productpagina’s.

Carex morrowii in uw tuin

Siergrassen worden steeds populairder om in tuinen te gebruiken als erfafscheiding of voor het gebruik van bodembedekkers. Zegge is een laag siergras. Ze passen prachtig in iedere tuin, of u dit nu op kale plekken in uw tuin plant of als lage tuinafscheiding. Wanneer u zegge als vlak inplant ziet het er erg mooi uit om ze als grens/linie te gebruiken. De Carex morrowii komen in alle type tuinen tot hun recht. De Carex morrowii is wintergroen en winterhard. Dat betekent dat zegge groen blijft in de winter en dus het hele jaar door een prachtig beeld geeft in uw tuin. Ze krijgen zelfs in de winter een intens groene kleur. Ook is het siergras bestemd tegen koude winters en heeft de plant geen extra bescherming nodig.

  sfeer_siergras_zegge

Onderhoud en standplaats van zegge

Carex morrowii is een gemakkelijk plant om in uw tuin te hebben. Zegge heeft gedurende het hele jaar weinig onderhoud nodig. Het kan zijn dat de bladeren in de winter iets verkleuren of lelijk worden, deze kunt u er in het voorjaar gemakkelijk tussenuit plukken of knippen. U kunt zegge zelfs wat uitdunnen indien dat nodig is, doe dit dan in het voorjaar of in de zomer. Carex morrowii kunt u vrijwel op iedere standplaats planten, ze groeien goed op zowel een zonnige plek, als op een plaats met schaduw of halfschaduw. Het leuke van de Carex morrowii is dat u deze kunt vermeerderen. U doet dit door ze te ‘scheuren’. Plant de zegge daarna direct op de juiste plaats in de tuin, of kweek ze eerst op in potjes.