Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Lampenpoetsersgras

Pennisetum alopecuroides is een mooi siergras dat in de zomer talloze borstelachtige pluimen laat zien in geel-roze kleuren. De pennisetum alopecuroides wordt in het Nederlands Lampenpoetsersgras genoemd. Het grassoort bloeit in de zomer en het najaar. Ze zijn geschikt voor veel verschillende tuinen. Het siergras vormt mooie pollen, die mooi tot hun recht komen in een gemengde border of door in grote groepen te planten. Lampenpoetsersgras groeit goed in een vochtige, kleiachtige, neutrale grondsoort. Het siergras groeit recht opstaand en wordt ongeveer 50 tot 100 cm hoog. Ze groeien in de breedte tot wel 100 cm. De Lampenpoetser is niet wintergroen. Eind maart willen ze gesnoeid worden tot een hoogte van ongeveer 20 cm.

Voordeel

  • weinig onderhoud
  • winterhard
  • gebruik als snijbloemen

Nadeel

  • niet wintergroen
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

Weergeven
per pagina
Sorteer op

Onderhoud en standplaats lampenpoetsersgras

Lampenpoetsersgras is gemakkelijk te verzorgen en heeft weinig onderhoud nodig. Het siergras dient enkel in het voorjaar teruggesnoeid te worden. Dit kunt u het beste doen in het begin van het voorjaar, van begin maart tot half april. Pennisetum alopecuroides loopt daarna weer mooi uit met nieuwe halmen. Het siergras is winterhard maar niet wintergroen. Het gras heeft geen extra verzorging nodig tot ongeveer -10 graden. Wanneer er hele strenge vorst optreedt kunt u lampenpoetsersgras het beste afdekken.

Het siergras houdt van de zon. Zet lampenpoetsersgras daarom op een warme en zonnige plek in de tuin. Plant Pennisetum alopecuroides het liefst op een warme dag in het voorjaar of de zomer. De grond is dan lekker warm. De grond mag vochtig zijn, maar zorg ervoor dat deze niet te vochtig is. Zorg daarom voor een goede waterafvoer.

Lampenpoetsersgras in de tuin

Pennisetum alopecuroides komt oorspronkelijk uit Oost-Azië en Australië. In België is het een populair siergras om als decoratie te planten in tuinen. Maar het kan ook leuk aangeplant worden als decoratieve erfafscheiding. De mooie pollen die lampenpoetsersgras krijgen die zorgten voor een prachtig effect in uw border. Lampenpoetsersgras komt ook steeds vaker voor in droogboeketten.

Pennisetum alopecuroides kan worden geplant in verschillende soorten tuinen. Het siergras past vooral goed in een  rotsachtige tuin of in heidetuinen. Lampenpoetsersgras kan solitair geplant worden, maar in groepen komt het siergras nog mooier tot zijn recht. Zo kan het gebruikt worden als een informele tuinafscheiding, maar ook als vakbeplanting kan de Pennisetum alopecuroides goed gebruikt worden.

Soorten Pennisetum alopecuroides

Er zijn vele soorten Pennisetum alopecuroides die flink in hoogte kunnen verschillen. Bij Haagplantenkopen.be bieden wij twee soorten lampenpoetsersgras aan, de Pennisetum alopecuroides ‘Little Bunny’ en Pennisetum alopecuroides ‘Hameln’. Lampenpoetsersgras ‘Little Bunny’ is een laagblijvend siergras met vele borstelachtige pluimen in de kleuren geel, groen en roze. Lampenpoetsersgras ‘Hameln’ krijgt in de zomer vele borstelachtige pluimen in geelgroene kleuren, later in het jaar veranderen de pluimen naar lichtbruin/purper. Kijk voor meer informatie over de twee soorten lampenpoetsersgras op de productpagina’s.