Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

De juiste grootte haagplanten kiezen

De juiste grootte haagplanten kiezen

De grootte van de haagplant die voor u het meest geschikt is hangt af van vier factoren:

  • De gewenste hoogte van de haag
  • De groeisnelheid van de plantsoort van uw keuze
  • De tijd die u wilt wachten tot de gewenste hoogte bereikt is
  • Uw budget

De gewenste hoogte van de haag en de tijd dat u daarop wilt wachten, zijn erg belangrijk voor de keuze van de maat planten die u aanschaft. Bij elke plantensoort staat daarom de groeisnelheid per jaar vermeld, ervan uit gaande dat u de planten regelmatig snoeit. Met deze gegevens kunt u zelf uitrekenen hoe lang het duurt voordat uw haag de gewenste hoogte heeft bereikt. Houdt u er rekening mee dat een jonge haag tot maximaal 2/3 deel van de hoogte zichtdicht is.

Over het algemeen adviseert Haagplantenkopen.be om haagplanten te kopen die ongeveer 2/3 de hoogte hebben van de gewenste haaghoogte. Wanneer u een haag wilt maken met erg snel groeiende soorten, zoals bijvoorbeeld de Cupressocyparis leylandii (Leylandii conifeer) is een plant van half de gewenste haaghoogte voldoende.

De grootte van de haagplant die voor u het meest geschikt is hangt af van vier factoren:

Voor wat betreft uw budget: kleine planten zijn bijna altijd goedkoper dan grote. De goedkoopste planten zijn planten met blote wortels. Dan volgen planten met kluit en vervolgens planten in container. De laatste zijn het duurste, omdat daarbij de minste planten uitvallen en omdat de planten het snelst weer verder groeien. Wanneer u een kleiner budget heeft is het verstandig meerdere kleine planten te kopen dan een aantal grote. Dit is vrijwel altijd goedkoper en na een aantal jaren is de haag net zo mooi als wanneer u met grote planten begint. Het duurt alleen wat langer. 

Naar de catalogus.