Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Bodembedekkers

Bodembedekkers worden gebruikt om de grond tussen andere planten of voor een haag te bedekken. Deze planten voorkomen de groei van onkruid en zorgen er zo voor dat het onderhoud aan de tuin beperkt wordt. Wanneer bodembedekkers eenmaal de lege stukken grond hebben bedekt, zal hier nauwelijks onkruid doorheen komen. Een ander voordeel van bodembedekkers is dat deze uw tuin opfleuren: Een mooi groen tapijt is immers veel mooier dan een kaal stuk zwarte grond!

Handleiding plantmatten leggen Video's / Leginstructies

Tonen als Foto-tabel Lijst

17 producten

Weergeven
per pagina
Sorteer op

Waarom bodembedekkers gebruiken?

Bodembedekkers zijn struiken die laag blijven en voornamelijk in de breedte groeien. Op deze manier beslaan ze een relatief groot oppervlak. Ze bedekken dus letterlijk een leeg stuk grond. Bodembedekkers staan natuurlijk niet alleen mooi in uw tuin: ze maken uw erf ook zo onderhoudsarm mogelijk. Onkruid krijgt weinig tot geen kans wanneer u een goede bodembedekker aanplant. U krijgt dus veel minder met onkruid te maken. Zo blijft uw tuin gezonder en lijden uw andere planten en struiken niet onder deze ongewenste planten.

Bodembedekkers voor elke tuin

De meeste bodembedekkers zijn geschikt voor elke tuin. In zowel grote als kleine tuinen kunnen bodembedekkers een natuurlijke sfeer creëren en een elegante aanvulling zijn op het tuinontwerp. Bodembedekkers zijn in verscheidene soorten verkrijgbaar. Allemaal hebben ze hun geheel eigen uitstraling. Er zit altijd wel een bodembedekker bij die goed bij uw tuin past. U kunt al snel een bodembedekker in uw tuin aanplanten. In onze webwinkel koopt u kant-en-klare plantenmatten waardoor uw lege grond direct is bedekt met de bodembedekker naar uw keuze. U kunt een bodembedekker aanplanten voor of onder een haag, maar ook kunnen deze planten gebruikt worden om een border af te zetten. Heeft u een stuk grond in de tuin waarmee u niets doet en heeft u geen zin om continu onkruid te wieden? Ook dan is het planten van een bodembedekker een uitstekende oplossing.

De verschillende soorten bodembedekkers

Er zijn verschillende soorten bodembedekkers verkrijgbaar. Elke bodembedekker geeft uw tuin een ander uiterlijk. Welke bodembedekker het beste bij uw tuin past hangt af van de overige beplanting. Hedera, ook wel klimop genoemd, is een veelzijdige en wintergroene bodembedekker. Voor wie iets met meer kleur zoekt, hebben wij diverse bloeiende bodembedekkers in ons assortiment. De Waldsteinia Ternata bodembedekker bloeit bijvoorbeeld met subtiele, gele bloempjes. Bent u geen liefhebber van geel? De Vinca Minor bodembedekker is een plant wordt gekenmerkt door kleine, blauwpaarse bloemen. Kies zelf de bodembedekker uit die het beste bij uw tuin past. Bij Haagplantenkopen.be heeft u meer dan genoeg keuze!

Bodembedekkers online kopen

Bij Haagplantenkopen.be koopt u de verschillende bodembedekkers gemakkelijk online. Het online kopen van bodembedekkers biedt comfort: u hoeft de planten niet zelf te vervoeren. Op onze website hebben we al onze bodembedekkers netjes voor u op een rij gezet. U hoeft enkel nog te kiezen welke beplanting het beste aansluit op uw wensen en tuinontwerp. Vervolgens plaatst u de bestelling en verzorgen wij de rest voor u. Bodembedekkers online kopen was niet eerder zo eenvoudig. Heeft u nog vragen over de diverse bodembedekkers die wij aanbieden? Contacteer dan gerust onze klantenservice. Ons vakkundige team helpt u graag verder, zodat er binnen afzienbare tijd een prachtige bodembedekker in uw tuin groeit!