Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Grote haagelementen (tot 200x100x40 cm)

Grote kant-en-klare haagelementen zijn volgroeide haagplanten die overal geplant kunnen worden. Hierdoor realiseert u direct een volwassen, volgroeide en dichte haag. Dat heeft veel voordelen. U hoeft niet te wachten op stijlvolle privacy en verhoogd woongenot, de kant-en-klaar-haag staat er meteen.

De grote haagelementen van Haagplanten.net worden in een tijdsbestek van 5 tot 6 jaar met GPS technieken gekweekt en behoren tot de beste van Europa! Onze grote kant-en-klaar haagelementen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten. U kunt kiezen uit onder andere beukenhagen, haagbeuken, laurierhaag, taxushaag, klimop en een aantal andere soorten.

Tonen als Foto-tabel Lijst

25 producten

Weergeven
per pagina
Sorteer op

Meer informatie

Grote kant en klare hagen hebben een hoogte van 200 cm. Enkele soorten zijn ook in hoogten van 80, 120, 150 en 180 cm verkrijgbaar. De breedte is 100 cm.

De haagelementen worden geleverd in biologisch afbreekbare kartonnen containers die men met de haag mee kan planten. De maat van de containers is 100 cm bij 35 cm. Het gewicht per haagelement varieert tussen de 100 en 150 kg, afhankelijk van de weersomstandigheden (bij vochtig weer zijn de haagelementen zwaarder, doordat vochtige grond een stuk zwaarder is dan droge grond)

Grote kant-en-klaarhaagelementen zijn stukken van kant-en-klaarhagen die je direct kunt planten. Ze hebben op de kwekerij al een hoogte bereikt van tussen de 80 centimeter en de 2 meter en zijn daar ook al globaal in de juiste vorm gesnoeid. Deze haagelementen zijn de ideale keuze als je op zoek bent naar een haag die hoog genoeg is om bijvoorbeeld voor privacy te zorgen, maar de tijd niet hebt om te wachten tot de planten helemaal volgroeid zijn. Op het moment dat we de grote kant-en-klaarhaagelementen bij jou thuis brengen, is dat namelijk al gebeurd. Je hebt de keuze uit een groot aantal mooie haagplanten, waaronder populaire soorten als de laurierkers, de beukenhaag, de klimop, de haagbeuk en natuurlijk de taxus.

Voordelen grote kant-en-klaarhaagelementen

Bij aankoop zijn deze grote kant-en-klaarhaagelementen al een meter lang en 40 centimeter breed. Je hebt per strekkende meter dus één van deze haagelementen nodig. Dat maakt het uitrekenen hoeveel van deze haagelementen je moet hebben wel zo makkelijk. Een groot voordeel aan het planten van een kant-en-klaarhaag is dat de planten op de kwekerij al hun volwassen hoogte hebben bereikt en de kans op uitval daarom uiterst klein is. Dat geldt ook voor kleine kant-en-klaarhaagelementen en potgekweekte kant-en-klaarhaagelementen. Bovendien zie je na het planten meteen resultaat. Je hoeft dus niet meer te raden of de uiteindelijke breedte van de haag wel bij je tuin past; wanneer je een grote kant-en-klaarhaag plant, kun je hem meteen zo neerzetten als hij er het beste uitziet.

Meer voordelen:

  • Weinig tot geen uitval, omdat de wortels ieder jaar met GPS gestuurde machines worden ondersneden. Dit zorgt ervoor dat de wortels nieuwe haarwortels gaan vormen, en dat de haag na aanplanten meteen verder groeit.   
  • Een haag gemaakt van haagelementen is meteen zichtdicht.
  • Gedurende het gehele jaar plantbaar (behalve bij vorst).
  • Uitstekend geschikt voor smalle hagen.
  • Het is mogelijk verschillende elementen met elkaar te combineren.
  • Men kan (met vier mensen) een haag van 30 meter lengte in één morgen planten.

Grote kant-en-klaarhaagelementen planten

Het enige wat sommigen als een nadeel van grote kant-en-klaarhaagelementen kunnen ervaren is dat ze relatief zwaar zijn. Vooral als ze nat worden. Per element kunnen ze wel 100 tot 150 kilo zwaar zijn. Het is dus aan te raden om hulp in te schakelen bij het planten. Het planten zelf kost echter niet veel moeite. Zolang je de grond rond de haag onkruidvrij hebt gemaakt en de geul iets dieper is dan de kluit in de kartonnen container, zouden er geen problemen moeten zijn. De container is van biologisch afbreekbaar karton en kan dus gewoon mee de grond in. Verder is het planten van een kant-en-klaarhaag niet heel anders dan een normale haag planten. Zorg dus in ieder geval voor een degelijke afwatering, want vrijwel geen enkele haagplant krijgt graag natte voeten.

Grote kant-en-klaarhaagelementen kopen

Natuurlijk kan het mooi zijn om een haag van kleins af aan tot een mooie grote haag uit te zien groeien. Bij langzaam groeiende soorten als de taxus, de gele kornoelje, de Portugese laurier of de watercipres moet je daar alleen wel geduld voor hebben. Kan het niet wachten? Dan bieden grote kant-en-klaarhaagelementen een mooie oplossing. Het aanbod is in ieder geval veelzijdig: je kunt kiezen uit verschillende soorten wintergroene haagplanten, bloeiende haagplanten en coniferen.