Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Taxushaag

Taxushaag

Op Haagplantenkopen.be kunt u een bijzonder groot assortiment aan haagplanten vinden, waarvan iedere haagplant weer zijn eigen unieke kwaliteiten heeft. We merken echter dat van alle haagplanten die we verkopen de coniferen het populairst zijn. Daarom lichten we u graag in over wat u allemaal kunt doen met coniferenhagen en specifiek met onze Taxushaag. De taxus verenigt de eigenschappen in zich die mensen het belangrijkst vinden als het aankomt op de keuze voor een haagplant. Ook is de taxus vrij gemakkelijk te verzorgen en kunnen ook mensen met weinig verstand van tuinieren er dus goed mee overweg.

Taxushaag in de tuin

Taxushaag in de tuin

Wanneer mensen een haag in hun tuin willen planten, kiezen ze vaak voor een haagplant die wintergroen blijft. Wintergroene hagen houden hun blad ook in de koude maanden van het jaar vast. Ook de taxus is wintergroen: de naalden vallen niet uit en blijven hun prachtige, frisse kleur het hele jaar door behouden. Wanneer de temperatuur enkele graden onder nul daalt, zal de taxus zijn mannetje blijven staan. De taxus is van nature een sterke plant en heeft weinig verzorging nodig, hij moet alleen één tot twee keer per jaar gesnoeid worden. Een taxushaag snoeien doet u door met een heggenschaar uitstekende takjes weg te knippen. Maakt u zich geen zorgen dat u te veel wegsnoeit, want de taxus kan zich gemakkelijk herstellen van een radicale snoei.

Het enige nadeel aan de taxus is dat de naalden en de rode besjes die in de zomermaanden aan de haag zitten zeer giftig zijn. Let er dus op dat kleine kinderen en huisdieren niets van uw taxushaag in hun mond stoppen. Zolang de naalden en besjes niet worden opgegeten is er niets aan de hand. Aan de andere kant biedt een taxushaag dan weer prima bescherming tegen ongedierte. Van een afstand ziet het er best indrukwekkend uit, het groen van de naalden in combinatie met de rode vruchtjes. Uiteindelijk is het natuurlijk het belangrijkst dat uw nieuwe haag er mooi uitziet.

Taxushaag op Haagplantenkopen.be

Taxushaag op Haagplantenkopen.be

In de webshop van Haagplantenkopen.be zijn populaire haagplanten als de taxus kopen. Maar ook andere coniferensoorten zijn op ieder moment beschikbaar. Dit zijn namelijk de planten waar veel vraag naar is. Maar ook voor wat minder bekende soorten, die zeker de moeite waard zijn om eens te bekijken, kunt u bij ons terecht. De taxus is wat duurder dan andere soorten coniferen, maar het is dan ook een soort die zich prima leent voor alle soorten tuinen. Bestelt u bij ons een taxushaag, dan nemen we direct contact op met de kwekerij, waar we vervolgens zelf langsgaan om de kwaliteit van de gekweekte taxushagen te controleren. Alleen de allerbeste hagen verlaten de kwekerij.

Hierna wordt uw bestelde haag zorgvuldig verpakt op een pallet of in een doos en naar uw huis gebracht, een proces waar we ook nog bij betrokken zijn. Het enige wat u verder hoeft te doen is een mooi plekje uitzoeken in uw tuin voor uw nieuwe haag. U kunt onze site vervolgens raadplegen voor alle informatie over uw haagplant.