Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Taxushaag kopen

De taxus behoort tot de familie van de coniferen en is één van de soorten die het vaakst worden besteld in de webshop van Haagplantenkopen.be. Dat komt omdat zij vele eigenschappen bezit die mensen kunnen waarderen in haagplanten, of misschien zelfs wel alle eigenschappen. De taxus is wintergroen en groeit snel, waardoor ze snel een hoge haag vormt. Hoe hoger de haag, hoe meer privacy u creëert in uw tuin. De meeste mensen vinden het prettig om enige beschutting te hebben in hun tuin, zodat zij daar ongezien kunnen verkeren. Ten slotte is de taxus makkelijk te verzorgen, wat ook zeker een voordeel is.

Taxushaag in de tuin

De taxus is een sterke haagplant die zichzelf meestal wel kan redden. Ze kan goed tegen de meeste omstandigheden, ook tegen vorst. Het enige wat u hoeft te doen is haar één à twee keer per jaar snoeien. Snoeien zorgt ervoor dat uw taxushaag haar strakke vorm behoudt en niet te hoog wordt. De taxus verdraagt een radicale snoei, dat wil zeggen gesnoeid worden tot dicht tegen de stam aan. Mocht het dus nodig zijn, dan kunt u flink aan de gang. Pas wel op met de vruchtjes die aan de vrouwelijke taxushaag groeien: die zijn giftig. Ze zijn vooral gevaarlijk voor kleine kinderen en dieren, die ze misschien per ongeluk doorslikken. Ook de naalden van de taxus zijn zeer giftig.

Taxushaag in de tuin

Voor de zekerheid kunt u handschoenen dragen tijdens het snoeien van de taxus. Zo weet u zeker dat u niet per ongeluk sap van de vruchten bij uw mond brengt. Ondanks de bedreiging die zij vormen, zijn de vruchtjes van de taxus een prachtige toevoeging aan een al bijzonder mooie haag. Het is een kunstwerk van de natuur, de taxushaag. Zij verdient het dan ook om goed onderhouden te worden. Want zeg nu zelf, wat is er schoner dan een strak gesnoeide taxushaag? Op de site staan enkele foto’s van gemillimeterde hagen, die kunt u als voorbeeld nemen.

Taxushaag online kopen in de webshop van Haagplantenkopen.be

Taxushaag online kopen in de webshop van Haagplantenkopen.be

’De’ taxus bestaat niet: in de webshop verkopen wij twee verschillende soorten die wij het meest geschikt achten om in de tuin te worden geplant. Zo kunt u er zeker van zijn dat het planten van uw taxushaag een groot succes wordt, dat is ook wat onze klanten van ons verwachten. Wij bieden onze taxushagen van hoge kwaliteit aan voor de laagste prijzen, want kwaliteit hoeft volgens ons niet duur te zijn.

In de webshop kunt u zelf kiezen hoe u wilt dat uw taxus geleverd wordt. Van tevoren berekent u de kosten waar u op uit zult komen door te kijken naar de prijs per meter. Wanneer uw taxushaag geleverd wordt kunt u direct beginnen met planten, of de haag een tijdje bewaren op een koele, droge plek.

Bent u toch nog op zoek naar een andere soort coniferenhaag? Bekijk bijvoorbeeld eens onze levensboomhagen of onze leylandii coniferen.