Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Levensboom-haag

Levensboom-haag

Coniferenhagen zijn bij veel mensen zeer geliefd. Coniferen hebben dan ook alle eigenschappen die een goede haagplant hoort te hebben. Zo zijn ze wintergroen, hoog, hebben een dichte groeivorm en zijn dus het hele jaar door ondoordringbaar voor nieuwsgierige ogen. Natuurlijk zijn niet alle coniferenhagen hetzelfde. Er zijn vele verschillende soorten coniferen, waarvan wij er op onze site een aantal verkopen die wij het meest geschikt achten als haagplant. Deze pagina gaat over een van die soorten: de levensboom-haag.

Haag van thuja

Haag van thuja

Levensboom, of thuja in het Latijn, is een prachtige haagconifeer die in veel tuinen te vinden is. Thuja is om verscheidene redenen erg populair. Als eerste is daar natuurlijk het schone uiterlijk van deze plant. Als schubconifeer heeft de levensboom een zacht gelaat en de frisse, groene kleur maakt dat uw tuin lichter lijkt. Thuja is door deze eigenschappen ook erg geschikt voor tuinen waar vaak kinderen in spelen. Pas er dan wel op dat ze uw haag niet kaal plukken. De thuja verspreidt namelijk een lekkere geur als de blaadjes tussen vingers verpulverd worden.

Geschiedenis van de levensboom

Levensboom heeft een opvallende naam, die nieuwsgierig maakt naar de geschiedenis van deze plant. De naam ‘levensboom’ heeft deze plant gekregen in de 16e eeuw, toen Franse ontdekkingsreizigers erachter kwamen dat de levensboom kon helpen bij de bestrijding van scheurbuik. De levensboom hield dus echt mensen in leven. Ook de naam ‘thuja’ kent een lange geschiedenis, nog wel langer dan die van ‘levensboom’. Thuja komt namelijk van het Griekse woord voor offeren. De thuja werd in oude tijden gebruikt om rookoffers te brengen aan de goden. De olie die in de thuja zit is daar erg geschikt voor.

Levensboom kopen

Levensboom kopen

Een interessante boom met een rijke geschiedenis en een prachtig uiterlijk dus. Verder heeft de levensboom ook alle eigenschappen die een coniferenhaag hoort te hebben: wintergroen, hoog, zichtdicht. Kortom: een erg geschikte boom om te gebruiken als haagplant. Bij Haagplantenkopen.be kunt u deze mooie conifeer heel eenvoudig online bestellen. Dat scheelt u weer de moeite om naar een winkel te rijden en de bomen zelf te vervoeren. Uitgegroeide coniferen kunnen namelijk best zwaar zijn.

Mocht u na het zien van onze foto’s en het lezen van onze informatie toch besluiten dat de thuja niet de haagplant is voor u, dan is dat helemaal niet erg. Wij verkopen nog meer coniferen en ook heel veel andere planten op onze website. Kijk bijvoorbeeld eens naar onze populaire taxus, liguster, laurier of buxus. Ook planten die minder gebruikelijk zijn voor de haag verkopen wij. Denk aan de hortensia, vlinderstruik, Japanse bottelroos of kornoelje. Het gebeurt ook regelmatig dat klanten onze haagplanten niet voor de haag gebruiken, maar als cluster of zelfs als solitaire plant. Met de planten van Haagplantenkopen.be kunt u alle kanten op.