Producten vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Coniferenhaag

Als u denkt aan een haag, dan zal waarschijnlijk de coniferenhaag de eerste zijn die in uw hoofd opkomt. Coniferen zijn zeer geschikt als haagplanten en worden daarom ook veel gebruikt. Op Haagplantenkopen.be verkopen wij dan ook verschillende soorten coniferen die allemaal perfect zijn om een haag van te maken.

Coniferenhaag voordelen

Het is natuurlijk eenvoudig om te zeggen dat een coniferenhaag kopen veel voordelen heeft, maar wat zijn die voordelen dan precies? In de eerste plaats groeien de meeste coniferen erg hoog. Het zijn gewoon bomen. Deze eigenschap, gecombineerd met hun, meestal, nauw vertakte groeivorm maakt dat ze hoge, zichtdichte hagen vormen. Voor wie op zoek is naar een goede afscheidingshaag om de tuin, is een coniferenhaag dus een heel aardige optie.

Coniferenhaag voordelen

Maar ook coniferenhaag snoeien gaat meestal heel gemakkelijk en precies. Hierdoor kunt u er een strakke, formele haag van maken, zonder teveel moeite. Ook hier komt weer de groeivorm van pas, want door de dichte vorm ontstaan er niet snel kale plekken in uw haag. Verdere verzorging van uw haag kunt u tot het minimale beperken. Coniferen overleven over het algemeen prima op eigen houtje.

Coniferenhaag soorten

Coniferenhaag soorten

Bij Haagplantenkopen.be kunt u meerdere verschillende soorten coniferen vinden. ‘Conifeer’ is dan natuurlijk ook een verzamelnaam voor een aantal soorten planten. Het gaat hier om planten die naalden of schubben hebben in plaats van blaadjes en die kegelvormige vruchten dragen. Het woord ‘conifeer’ betekent letterlijk ‘kegeldrager’. Meest gebruikt voor hagen zijn waarschijnlijk de taxus, de thuja (of levensboom) en de Californische cipres. Deze zijn alledrie wintergroen en hebben de eerdergenoemde voordelen. Ook de leylandii conifeer kan aan dit rijtje toegevoegd worden.

Maar naast deze veelvoorkomende soorten, verkopen wij ook nog soorten coniferen die niet zo snel als haagplant gebruikt worden. Een mooi voorbeeld hiervan is de fijnspar, die de meeste van u zullen kennen als kerstboom. Fijnspar heeft een wat meer open groeivorm en maakt daardoor geen zichtdichte haag. Wel ziet een haag van fijnspar er mooi natuurlijk uit.

Twee andere coniferensoorten die een uitzonderingspositie hebben zijn de watercipres en de Japanse lariks. Deze twee zijn namelijk niet wintergroen. Veel mensen vinden ze daardoor minder geschikt als haag. Wij van Haagplantenkopen.be zijn het daar niet mee eens. Het zijn twee prachtige plantensoorten die prima als haag gebruikt kunnen worden.

Coniferenhaag kopen

Coniferenhaag kopen

Als u op zoek bent naar een nieuwe haag, zijn coniferen dus bijna niet te ontwijken in uw zoektocht. Zorg ervoor dat u goed geïnformeerd bent voordat u een soort uitkiest. Op onze website kunt u allerhande informatie vinden over al onze plantensoorten. Leest u dat vooral, voordat u uw keuze maakt. Wij zorgen er dan voor dat de coniferen (of andere haagplanten) die u uiteindelijk kiest, netjes en in goede staat bij u afgeleverd worden.

Online haagplanten kopen gaat super eenvoudig via Haagplantenkopen.be. Ons assortiment loopt van de klassieke taxus, buxus en laurier, tot de meer bijzondere haagplanten zoals hondsroos, kardinaalsmuts en Chinees klokje. Kijkt u maar rond op onze website en zie of u gecharmeerd raakt van onze haagplanten.