Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Coniferen kopen

Dat heel veel mensen coniferen kopen voor hun haag verbaast ons niets. Coniferen zijn namelijk uitstekende haagplanten. Ze groeien meestal snel, ze zijn gemakkelijk in een strakke, formele vorm te snoeien en de meeste coniferensoorten zijn het hele jaar groen. Wie zijn privacy wil beschermen met een wintergroene haag doet er dus goed aan om een coniferenhaag in de tuin te planten. Er zijn heel veel verschillende soorten coniferen met allemaal hun eigen karakter en daar zit de ideale coniferenhaag voor jouw tuin ongetwijfeld ook tussen. En in onze webshop kun je deze coniferen allemaal gemakkelijk en snel bestellen. Of je nu een groene, een blauwe of een gele coniferenhaag in je tuin wilt: je vindt hem in ons assortiment.

Soorten coniferen

Wie denkt dat een conifeer een plantensoort is, zal nog verrast zijn door hoeveel verschillende soorten coniferenhagen er zijn. In werkelijkheid zijn coniferen namelijk een plantenorde waar meer dan zeshonderd verschillende soorten onder vallen. Die zijn natuurlijk niet allemaal even geschikt als haagplant, maar er zitten schitterende haagplanten tussen. De taxus bijvoorbeeld. Sterker nog: deze soort is uitgegroeid tot een van de meest geliefde haagplanten van de wereld. Toch is de taxus een vrij atypische haagconifeer, omdat hij redelijk langzaam groeit. Andere coniferensoorten, zoals de levensboom (thuja) en de Californische cipres, groeien een stuk sneller. Er is zelfs een coniferensoort, de leylandii, die ieder jaar tot wel een meter hoger kan worden. Wil je een coniferenhaag die er ieder seizoen anders uitziet? Dan is de watercipres een mooie keuze.

Coniferen verzorgen

Om je coniferenhaag mooi te houden is het belangrijk dat je hem regelmatig snoeit. Dat heeft een aantal belangrijke redenen. Ten eerste kunnen de meeste coniferenhagen niet in het oude hout gesnoeid worden zonder ze te beschadigen; alleen de taxus kan daar wel tegen. Daarnaast hebben de meeste coniferensoorten door hun hoge groeisnelheid minstens twee à drie snoeibeurten per jaar nodig, omdat ze anders hun strakke, rechte vorm verliezen. Zelfs de taxus kan ondanks zijn langzame groei ieder jaar het beste twee keer gesnoeid worden. Gelukkig is een coniferenhaag snoeien over het algemeen heel gemakkelijk .

Online coniferen bestellen

Online coniferen bestellen

Ben je op zoek naar een coniferenhaag van hoge kwaliteit? Dan kun je bij ons gemakkelijk online een topkwaliteit coniferenhaag bestellen. Wij laten deze planten leveren door de allerbeste kwekerijen van Europa en zorgen ervoor dat ze vervoerd worden door echte experts, die weten hoe ze met de coniferen om moeten gaan. Zo hoef jij er alleen nog maar voor te zorgen dat jouw tuin klaar is om jouw nieuwe coniferenhaag te planten. Vervolgens kun je heel lang van de haag genieten, want de meeste coniferen kunnen maar liefst een paar eeuwen oud worden.