Coniferenhaag planten

Coniferen zijn prachtige haagplanten. Ze zijn sterk, robuust en betrouwbaar. In iedere soort tuin zijn ze wel op hun plek. Dat komt omdat coniferen zich goed kunnen aanpassen aan hun omstandigheden. Coniferen zijn de perfecte hagen, want ze groeien goed dicht en worden, als ze niet gesnoeid worden, enkele meters hoog. Een coniferenhaag is erg geschikt voor de tuineigenaar die het vervelend vindt wanneer mensen zijn tuin in kunnen kijken. Met een coniferenhaag houdt u die nieuwsgierige blikken wel buiten de deur. Een Coniferenhaag planten kan echter lastig zijn. Daarom helpen wij van Haagplantenkopen.be, experts op het gebied van haagplanten zoals de conifeer, u graag op weg.

Hoe plant ik een coniferenhaag?

Voordat u begint met het planten van de coniferenhaag is het van belang dat u eens kijkt met wat voor soort bodem u te maken heeft in uw tuin. Is het een vochtige of natte bodem? Is het een klei- of een zandbodem? De conifeer houdt namelijk niet erg van natte voeten. Het is eveneens niet aan te raden uw conifeer op een plek in de brandende zon te planten. De naalden kunnen dan namelijk verkleuren, wat een onverzorgde indruk geeft. Heeft u een geschikte plek gevonden, dan dient u een geul te graven van vijftig centimeter breed. Zorg ervoor dat de geul diep genoeg is voor de wortels van de plant, zodat deze niet verdrukt worden. Maak de grond goed los.

Meng, indien nodig, lavakorrels of een ander soort bodemverbeteraar door de grond. Zorg ervoor dat, wanneer u gaat planten, uw coniferen goed overeind staan. Schakel eventueel hulp in. Gooi de overgebleven aarde terug in de geul en druk deze goed aan. De eerste paar maanden mag u nog geregeld water geven aan uw coniferenhaag, als u vermoedt dat de grond te droog is. Verwijder onkruid dat misschien rond de coniferenhaag opduikt, zodat zij niet belemmerd wordt in haar groei. In de lente en de herfst kunt u de coniferenhaag snoeien. Knip zo veel mogelijk van de uitstekende takjes weg om uw haag in vorm te houden.

Coniferenhaag online kopen

Wilt u zelf ook zo’n fantastische coniferenhaag kopen? In de webshop van Haagplantenkopen.be vindt u verschillende coniferensoorten, evenals andere populaire soorten haagplanten. Coniferen die wij onder andere verkopen zijn de taxus, de levensboom, de Californische cipres en de Japanse lariks. Dit zijn allemaal unieke haagplanten, die stuk voor stuk zo hun eigenschappen hebben. Toch bevatten ze allemaal de kenmerken die coniferen zo geliefd maken. Haagplantenkopen.be wil die liefde graag met u, onze klant, delen. We zijn daarom meer dan alleen een webshop, we zijn ook een bron van informatie betreffende haagplanten als de conifeer. Voor tips over snoeien, planten en verzorgen van haagplanten bent u bij ons aan het juiste adres.