Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Californische cipressen

Door de grote soortenrijkdom zijn Chamaecyparissen (Californische Cipressen) een niet te missen bestanddeel in de meeste tuinen. Vooral de blauw-grijze en gele variëteiten van Californische Cypressen zijn erg populair, en prima geschikt voor het gebruik in hagen.
Een nadeel van Californische Cipressen is dat deze van binnen verhouten. Dit kan men nooit helemaal voorkomen, maar regelmatig snoeien vertraagt het proces en zorgt ervoor dat u erg lang van een coniferenhaag van Californische Cipressen kunt genieten. Californische Cipressen kunnen niet tegen erg natte omstandigheden.

Californische cipres - onze informatie

Californische cipres

Californische cipres als haagplant

Californische cipressen zijn heerlijk geurende, altijdgroene haagplanten die bijzonder geschikt zijn voor in de tuin. Ze verlangen immers weinig onderhoud en vormen toch al gauw een blikdichte haag, zodat u veel privacy heeft. De zachte naalden prikken niet. Cipressen ogen vriendelijk en toch massief. Ze omsluiten uw tuin en met een intens groene uitstraling die uw tuin alleen maar aangenamer maakt.

De Californische cipres komt oorspronkelijk uit Amerika, zoals de naam al zegt. In Europe gedijt de Californische cipres echter ook prima. Hoewel ze hier niet de hoogte halen die ze in Amerika bereiken – daar worden ze zo’n zestig meter – is de Californische cipres hier tot best veel in staat, in het wild is 40 meter geen uitzondering. Als haagplant moet deze cipres dan ook wel ieder jaar gesnoeid worden.

Californische cipressen bestellen

Californische cipressen bestellen

Bij Haagplantenkopen.be kunt u ook Californische cipressen bestellen. Wij hebben soorten geselecteerd die goed passen in de tuin. Ze zijn aangepast aan de omstandigheden in ons deel van Europa. Wel kunnen ze enige hinder van heftige regenval ondervinden. Zorg voor een goede waterafvoer. Hoewel deze cipres het meest van een zwoel zeeklimaat houdt, is de haagplant winterhard.

Californische cipressen bestellen op Haagplantenkopen.be is niet moeilijk. In het bestelmenu kunt u invoeren hoeveel meter haag u voor ogen heeft. Het programma berekent dan zelf hoeveel planten u daarvoor moet bestellen. U kunt zo de ideale haag samenstellen vanachter uw computer. Wij doen de rest, wij zorgen dat de cipressen binnen een paar dagen bij u worden bezorgd. Dan kunnen ze een plaatsje krijgen in uw tuin!

Uiteraard hoeft u niet enkel Californische cipressen te bestellen. Misschien is uw oog wel op een andere conifeer gevallen, zoals de Japanse lariks, de taxus, de levensboom, Leylandii coniferen of de watercipres. Er is keuze genoeg.

Neemt u bovendien ook eens een kijkje bij de andere haagplanten. Wat dacht u van een mooie haagbeuk of een beukenhaag?