Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Leylandii coniferen

Cupressocyparis leylandii soorten behoren tot de snelstgroeiende coniferensoorten die er bestaan. Per jaar kunnen Cupressocyparissen wel 80 cm groeien, afhankelijk van lichtinval en standplaats. Vooral de groene variëteiten van Cupressocyparis leylandii hebben de eerste jaren een open groeiwijze, waardoor het even duurt voor ze zichtdicht zijn. Soorten als Castlewellan Gold groeien vanaf het begin een stuk compacter en zijn dan ook sneller zichtdicht. Snoeien van Cupressocyparis leylandii soorten moet tweemaal per jaar gebeuren om een mooie, strakke haag te verkrijgen.

Leylandii coniferen als haagplant

Leylandii coniferen als haagplant

Leylandii coniferen zijn al jaren zeer geliefde haagplanten die een eindeloze populariteit genieten. Dit komt voornamelijk omdat Leylandii coniferen prachtig staan bij nagenoeg elke tuinstijl. Van de wat meer klassieke tuinontwerpen tot de moderne tuin: Leylandii coniferen misstaan nergens. Deze krachtige coniferen zijn naast wintergroen ook winterhard. Daarnaast groeien Leylandii coniferen erg rap: reken op 80 á 90 centimeter per jaar. Leylandii coniferen zijn uitstekend geschikt voor het creëren van een hoge haag tot wel 3 á 4 meter. Ook lagere hagen liggen met Leylandii coniferen binnen handbereik. Door middel van snoei bepaalt u zelf hoe hoog de haag mag worden. Uiteraard is het ook mogelijk om Leylandii coniferen solitair of in een groepje aan te planten wanneer u daarvoor voldoende ruimte heeft.

Hoe verzorg ik Leylandii coniferen?

Hoe verzorg ik Leylandii coniferen?

Leylandii coniferen zijn op hun best als ze jaarlijks minimaal een maal worden gesnoeid. Wanneer u de voorkeur geeft aan een haag die een mooie, strakke vorm heeft raden wij aan de coniferen twee maal per jaar te snoeien. Op deze manier stimuleert u ook de dichte vertakking van de Leylandii conifeer. Uw haag wordt dan voller en helemaal blikdicht en biedt u een hoge mate van privacy. Leylandii coniferen kunnen heel goed worden gesnoeid. Let wel op dat u niet tot op het kale hout knipt: de kans bestaat dat er op deze plek geen nieuwe twijgen terug groeien.

Snoei Leylandii coniferen altijd zo dat ze aan de bovenkant wat smaller zijn dan aan de onderkant. Op deze manier voorkomt u dat de haag van binnen en aan de onderkant niet goed opdroogt na een regenbui. Het zonlicht bereikt ook de binnenkant van de haag, waardoor schimmelziekten minder kans krijgen. Voor Leylandii coniferen geldt een algemeen bemestingsadvies. Dat houdt in dat we adviseren om de coniferen elk jaar te bemesten, bij voorkeur in het voorjaar. U kunt hiervoor speciale hagenmest gebruiken. Ook is er coniferenmest verkrijgbaar. Deze meststof is zo samengesteld dat hij alle essentiële mineralen en voedingsstoffen bevat die Leylandii coniferen nodig hebben.

Leylandii coniferen online kopen

Leylandii coniferen online kopen

Wanneer u Leylandii coniferen wilt aanplanten is het heel eenvoudig om deze online te bestellen. Bij Haagplantenkopen.be kunt u Leylandii coniferen in verschillende maten kopen. Bereken eerst hoeveel Leylandii coniferen u nodig heeft voor het realiseren van uw ideale haag. Daarna kunt u het gewenste aantal coniferen bestellen. Het online kopen van haagplanten biedt veel voordelen. Zo hoeft u de coniferen niet zelf te vervoeren. Wanneer u uw Leylandii coniferen bij ons koopt, zorgen wij ervoor dat deze op professionele wijze worden verpakt en bij u worden afgeleverd. De coniferen zijn dus in topconditie wanneer ze u bereiken. Alles wat u nog hoeft te doen is de Leylandii coniferen aan te planten en te genieten van het uitzicht – het hele jaar door!