Plugplanten

 1. Hondsroos (15-30 cm)
  Vanaf € 1,30
  Kwaliteit:
  Extra kwaliteit
  Plantafstand:
  6.0 Stuk(s) per meter
  Wortel:
  In Cellen

  Minimum bestelaantal: 30

  Aantal:
  30+
  € 1,75
  90+
  € 1,69
  150+
  € 1,43
  300+
  € 1,30

  Directe levering

 2. Pot

 3. Hondsroos (20-30 cm)
  Vanaf € 2,00
  Kwaliteit:
  Normale kwaliteit
  Plantafstand:
  5.0 Stuk(s) per meter
  Wortel:
  In Pot

  Minimum bestelaantal: 10

  Aantal:
  10+
  € 2,50
  50+
  € 2,21
  100+
  € 2,10
  200+
  € 2,00

  Directe levering

Hondsroos- Onze informatie

Hondsroos

Hondsroos

De hondsroos , uit het latijn Rosa canina, draagt ook de naam Eglantier. De hondroos is een rozenstruik soort die ook veel in het wild te vinden is. Hij is bekend om zijn veelvormige bloemen, die meestal wit of lichtroze van kleur zijn.

De hondsroos is ook bekend om zijn eetbare vruchten, die als natuurlijk medicijn kan dienen tegen vermoeidheid en zelfs tegen griep. Dit komt door zijn hoog gehalte aan vitamines (B, C, E, K en P). De bloemen van de hondsroos worden vaak gebruikt om kruidenthee of jam van te maken. In China worden deze zelfs als groenten bereid en geserveerd.

Hondsroos als haagplant

Hondsroos als haagplant

De hondsroos kan ook als haagplant dienen. Men kan er grote, wilde hagen van maken. De hondsroos is een haagplant die wel 2 à 3 meter kan worden. Zijn doorns beschermen hem in het wild tegen dieren die van zijn bladeren willen eten.

De Egelantier of hondsroos is een bladverliezende haagplant die zonder problemen in de volle zon kan staan. Hij kan in iedere soort grond geplant worden, maar heeft een voorkeur voor een humusrijke aarde. In de lente dient de hondsroos gesnoeid te worden, om zo ruimte te creëren voor de planten om hem heen.

Hondsroos online bestellen

Hondsroos online bestellen

De hondsroos zal het als haag goed doen aan de rand van bossen, wegen of heuvels. Zorg in ieder geval voor genoeg ruimte, zodat hij optimaal kan groeien en bloeien. De hondsroos of egelantier geeft een zomerse uitstraling aan uw tuin. Ga snel naar onze webshop en bestel uw hondsroos direct online!

Op Haagplantenkopen.be kunt u verschillende maten hondsroos bestellen. Aan u om te kiezen welke het beste bij uw tuin of buitenruimte past. In ons bestelmenu wordt automatisch uitgerekend hoeveel haagplanten u per meter nodig heeft. Op die manier betaalt en bestelt u dus nooit teveel! De haagplanten worden vervolgens snel bij u thuisbezorgd, zodat u zo snel mogelijk kunt genieten van uw haag! Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag met het maken van de juiste keuze!

En vergeet u vooral ook niet om het overige aanbod aan interessante haagplanten eens te bekijken! Wij bieden u klassiekers zoals de liguster, coniferen, taxus en laurier aan. Ook de haagbeuk en de beukenhaag zijn vertegenwoordigd. Zoekt u een bloeiende struik? Dan is de vlinderstruik of de zuurbes misschien iets voor u!