Producten vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Laurierhaag

Laurierhaag

De Prunus laurocerasus, beter bekend als de paplaurier of de laurierkers, is één van de meest bekende haagplanten. Het is een plant die zo veel gelijkenissen vertoont met het keukenkruid laurier dat dit ook de naam is waarmee we naar de laurierkers verwijzen. Een laurierhaag is een haag waar u veel plezier van zult hebben in uw tuin. Dit begint al bij het uiterlijk van de haag: de laurierhaag heeft prachtig, donkergroen, glanzend gebladerte en kersachtige vruchten in de zomermaanden, die overigens wel giftig zijn.

Laurierhaag in de tuin

Laurierhaag in de tuin

In de webshop van Haagplantenkopen.be bieden we een verscheidenheid aan soorten aan van de laurierfamilie. De meeste van deze soorten zijn afkomstig uit zuiderse gebieden, waar het klimaat een stuk warmer is, maar kunnen zich desondanks goed aanpassen aan andere omstandigheden. Zelfs tegen een flinke daling van de temperatuur zijn laurierhagen goed bestand. Het hele jaar door behouden ze hun prachtige, gekleurde blad. Om een laurierhaag mooi te houden hoeft u zelf weinig te doen. Een paplaurier heeft weinig water nodig. Wel groeit ze vrij snel en dit betekent dat u haar ieder jaar flink moet snoeien. Dit doet u in het voorjaar, nadat de vorst weg is en voordat de bloeiperiode van de laurierkers aanbreekt.

Het beste kunt u rond augustus nogmaals uw laurierhaag snoeien, maar dit keer hoeft u alleen maar de nieuwe scheuten terug te snoeien. Zo zorgt u ervoor dat uw laurierhaag het hele jaar door haar vorm behoudt en dat ze nog dichter wordt. Een dichtere haag betekent meer privacy in uw tuin en dat is toch de reden dat veel van onze klanten onze haagplanten aanschaffen.

Laurierhaag kopen via de webshop van Haagplantenkopen.be

Laurierhaag kopen via de webshop van Haagplantenkopen.be

Al onze laurierhagen zijn uiteraard van dezelfde fantastische kwaliteit, maar ze hebben wel hun eigen unieke aantrekkingskracht. Kijkt u alleen al naar de foto’s van alle verschillende soorten paplaurier op onze website, dan ziet u daar negen verschillende bladvormen en negen verschillende tinten groen. Ook worden sommige van onze laurierhagen hoger dan andere, of groeit de één langzamer dan de ander. Dat maakt dat onze laurierhagen geschikt zijn voor iedere soort tuin: groot of klein, stedelijk of landelijk.

Wanneer u een laurierhaag wilt aanschaffen via onze webshop, hoeft u eigenlijk alleen beschikking te hebben over een computer, natuurlijk en over enkele minuten tijd. Het bestellen is u, met behulp van onze efficiënte site, zo eenvoudig mogelijk gemaakt. Nadat u een bestelling heeft geplaatst gaan wij voor u aan het werk. We nemen direct contact op met de kweker en voeren controles uit, om er zeker van te zijn dat de laurierhagen aan onze standaarden voldoen. Is dit in orde, dan wordt uw bestelling zorgvuldig ingepakt en is deze klaar om naar u vervoerd te worden. U hoeft intussen alleen maar te bepalen waar u uw laurierhaag wilt gaan planten.