Producten vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Taxushaag snoeien

Taxushaag snoeien

Het kan vrij intimiderend zijn wanneer u voor het eerst een haag moet gaan snoeien. Misschien lijkt het voor u een onmogelijke opgave, maar we kunnen u uit ervaring vertellen dat het in werkelijkheid best meevalt. U hoeft zich dus vooral geen zorgen te maken: volg onze adviezen op en alles zal goed komen. Nu verschilt de snoeimethode enigszins per soort, dus is het nodig dat we u over iedere haagplant apart inlichten. Bijvoorbeeld over Taxushaag snoeien. De taxus wordt ontzettend vaak geplant en voor mensen die nog niet zo ervaren zijn in het snoeien van haagplanten het ideale oefenmateriaal, omdat hij zich goed kan herstellen van een rigoureuze snoeibeurt.

Taxushaag snoeien: waar op letten?

Taxushaag snoeien: waar op letten?

Alvorens u begint met het snoeien van uw taxushaag, is het belangrijk om stil te staan bij het materiaal dat u tot uw beschikking heeft of, wanneer u dit niet in huis heeft, het nodige aan te schaffen. U kunt kiezen of u liever een handschaar of een elektrische heggenschaar gebruikt. Een handschaar is geschikt voor detailwerk en de elektrische heggenschaar juist voor het snoeien van grote oppervlakten. Wel raden we beginnende tuiniers af om direct met een elektrische heggenschaar aan de slag te gaan. Wanneer u uw elektrische heggenschaar niet goed onder controle heeft kunt u uitschieten. In het ergste geval zou u uzelf er flink mee kunnen verwonden.

Denk eraan dat u altijd met de groeivorm van de haag dient mee te snoeien: van boven naar beneden en van links naar rechts. Zorg ervoor dat de onderkant van uw taxushaag breder is dan de bovenkant, anders kan er geen zonlicht bij komen en gaat uw haag er lelijk uitzien. Ga nooit snoeien op een dag dat de zon volop schijnt, want dan kunnen de naalden van de taxus gaan verbranden. Eén tot twee keer per jaar snoeien is voldoende voor een volwassen taxus, snoei in de herfst of in het voorjaar, voordat uw haag vrucht gaat dragen. Wanneer u uw taxushaag net geplant heeft, moet u enkele maanden wachten, totdat de haag volgroeid is, voordat u hem gaat snoeien. En onthoud: hoe vaker u snoeit, hoe dichter en voller uw haag wordt.

axushaag kopen in de webshop van Haagplantenkopen.be

Taxushaag kopen in de webshop van Haagplantenkopen.be

Tegenwoordig kunt u de meeste producten die u nodig heeft online kopen, het is dus niet zo gek dat ook planten via het internet worden verkocht. Het is immers veel eenvoudiger om haagplanten als de taxus in een webshop te bestellen: u hoeft dan niet helemaal naar een tuincentrum te gaan om vervolgens uw aankoop zelf naar huis te moeten brengen. U kunt dat allemaal aan ons overlaten. Het enige wat u hoeft te doen is de taxushaag van uw keuze uitzoeken en een bestelling plaatsen. We regelen het contact met de kweker en doen een uitgebreide kwaliteitscontrole. Ook het transport van uw taxushaag verloopt via ons.

Wat Haagplantenkopen.be echter onderscheidt van andere webshops is dat we ook nog eens een informatiebron zijn. We leggen u uit hoe u uw hagen moet planten, verzorgen en snoeien. U staat er nooit alleen voor.