Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Glansmispel

De glansmispel, in het Latijn photinia, is een plantengeslacht waarvan enkele soorten erg geschikt zijn als haagplant. De bekendste glansmispel is de “Red Robin”, die als haagplant steeds bekender wordt, maar er bestaan daarnaast nog andere glansmispels die als haag kunnen worden geplant. Houd ons assortiment in de gaten!

Van nature komen glansmispels voor in bergachtige streken in Zuidoost-Azië. De plant groeit ook in de Himalaya. De glansmispel is goed opgewassen tegen fel zonlicht, zoals dat in de besneeuwde gebergten voorkomt. Een plekje in de zon is voor deze groenblijvende haagplant dus geen probleem.

Omdat de glansmispel in hoge gebieden groeit is de plant vertrouwd met een kouder klimaat. Dat betekent dat de glansmispel ook in ons klimaat goed gedijt. Tegelijk is de plant wel gevoelig voor wind, plant haar dus in de luwte. Bij strenge vorst moet u rekening houden met vorstschade.

De glansmispelsoorten die als haagplanten worden verkocht zijn natuurlijk geselecteerd op hun goede eigenschappen in de tuin. Op onze website leest u meer handige tips over de planten die wij verkopen, zodat de glansmispel succesvol wordt in uw tuin.

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Weergeven
per pagina
Sorteer op