Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Schijnhulst

Osmanthus heet in het Nederlands schijnhulst, een naam die het verband legt met de bekende hulsthaag, waaraan de schijnhulst wel niet verwant is, maar toch wel gelijkenis vertoont. De schijnhulst heeft net als de hulst dikke, leerachtige bladeren die het hele jaar door groen blijven. Een extra aantrekking van de schijnhulst schuilt in zijn aangename geur.

Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

Weergeven
per pagina
Sorteer op

Schijnhulst – onze informatie

Schijnhulst als haagplant

Schijnhulst in de natuur

De schijnhulst groeit van nature in bergachtige streken in Azië. Enkele soorten groeien in Noord-Amerika. In Europa was de osmanthus ook al vroeg bekend, omdat deze plant ook in Klein-Azië en de Kaukasus gedijt; de oude Grieken apprecieerden de plant voor haar lekkere geur en importeerden de schijnhulst om die redenen naar het avondland. In Azië is de geur zo geliefd dat men er thee van zet.

Schijnhulst in België

Schijnhulst in België

Van nature komt de schijnhulst voor in streken waar het een pak warmer is dan bij ons in België, maar een aantal schijnhulstsoorten kan ook goed groeien in onze tuinen. Het gaat dan vaak om cultivars, voor het gebruik in de tuin gekruiste soorten die de beste eigenschappen hebben om het bij ons goed te doen. De osmanthus x burkwoodii is de gekendste schijnhulst en voor deze schijnhulst kunt u dan ook terecht in de webshop van Haagplantenkopen.be.

In de tuin is de schijnhulst een vrij gemakkelijke plant, u moet er niet veel moeite voor doen om deze plant succesvol te doen zijn. De schijnhulst verdraagt de omstandigheden in onze tuinen goed, alleen tegen felle wind beschermt u hem best. Vooral koude oostenwind is voor de schijnhulst ongunstig. Door de haag goed te positioneren in uw tuin hebt u hier natuurlijk geen hinder van.

Schijnhulst online kopen

Schijnhulst online kopen

U kunt schijnhulst online kopen in de webshop van Haagplantenkopen.be. Wij zijn de contactpersoon tussen u, de tuinliefhebber, en de beste kwekerijen in gans Europa. Indien u bij ons schijnhulst bestelt, zorgen wij voor al de rest: de plant wordt van de kwekerij gehaald en naar u toegezonden, zodat u haar kunt gaan planten. Zo gemakkelijk is online haagplanten kopen!