Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Berberis

De Berberis is in het Nederlands de „zuurbes”. Bij Haagplantenkopen.be zult u meestal de Nederlandse naam zien gebruikt worden, maar bij de Berberis hebben we een kunstmatig onderscheid gecreëerd. Er zijn namelijk twee dominante soorten Berberis: er zijn heggen de hun loof verliezen in de winter, en er zijn er die het hele jaar door groen blijven. Die laatste nu hebben we onder de Latijnse naam geklasseerd, de bladverliezende onder de Nederlandse; zie zuurbes.

Filteren
Filteren
Selectie verfijnen
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

Weergeven
per pagina
Sorteer op
Berberis 'Amstelveen'
Berberis 'Amstelveen'
Vanaf € 4,80
  • Langzame groeier Langzame groeier
  • Bloeiende plant Bloeiende plant
  • Inbraakwerend Inbraakwerend
Berberis 'Telstar'
Berberis 'Telstar'
Vanaf € 4,30
  • Bloeiende plant Bloeiende plant
  • Inbraakwerend Inbraakwerend
  • Langzame groeier Langzame groeier
Berberis verruculosa
Berberis verruculosa
Vanaf € 4,30
  • Inbraakwerend Inbraakwerend
  • Langzame groeier Langzame groeier
  • Prachtige herfstkleur Prachtige herfstkleur

Altijdgroene Berberis

Altijdgroene Berberis

Dat onderscheid is als gezegd kunstmatig en niet alle hoveniers gaan het met ons eens zijn, maar we merken dat onze klanten hierdoor wel goed de haagplant vinden die zij zoeken. Op deze pagina koopt u altijdgroene berberis. Een attractieve haagplant, net omdat ze groen blijft, u kunt altijd op haar rekenen in de tuin. De zuurbes is dan weer geliefd omdat deze haag mooi het verloop van de seizoenen toont.

De berberis gedijt goed op zandgronden en komt daar ook dikwijls in het wild voor. De plant is gemakkelijk te herkennen aan de gele bloemetjes in het late voorjaar (mei, juni); in het najaar komen de bessen die te voorschijn. Die kunnen gegeten worden, maar enkel als ze rijp zijn (dan hebben ze een rode kleur); de onrijpe bessen zijn (licht) giftig en berberis mag wettelijk gezien dan ook niet in voeding worden verwerkt.

Berberis in de tuin

Berberis in de tuin

De berberis kan in de natuur worden aangetroffen op zandgronden. In gebieden met akkerbouw gaat u deze heg niet snel tegenkomen, want de berberis heeft een zekere aantrekking op schimmels en die zijn slecht voor het gewas (voor de berberis zelf zijn ze echter niet schadelijk). Als uw tuin grenst aan akkers, plant u dan liever geen berberis, of enkel in overleg met de boer die de akkers verwerkt.

Hoewel de berberis dus niet gegeerd is in de buitengebieden, is ze in steden en in dichtbebouwde dorpen een veel geziene haagplant, hoewel haar bekendheid zeker nog kan groeien. De kleuren van de berberis vormen een mooi decor in uw tuin. De besjes kunnen rijp gegeten worden en zijn dan toch echt wel smakelijk, friszuur; u kunt ze gebruiken in oriëntaalse gerechten, maar ook voor confituur zijn ze geschikt. Onrijp zijn ze niet eetbaar, ze hebben dan een laxerende werking.

Berberis kopen

Berberis kopen

De naam van onze site, haagplantenkopen.be, laat al goed zien dat wij een webshop zijn en wel voor een niet alledaags product, haagplanten. Dankzij onze goede contacten met de beste kwekers uit ons deel van Europa, kunnen wij snel haagplanten bij u bezorgen, van hoge kwaliteit. U kunt bij ons zo ook berberis kopen. Raadpleeg het menu hieronder om te zien hoe veel berberisplanten u nodig hebt voor een goede haag.