Pot

 1. Struikkamperfoelie 'Maigrün' (25-30 cm)
  Vanaf € 2,80
  Kwaliteit:
  Normale kwaliteit
  Plantafstand:
  5.0 Stuk(s) per meter
  Wortel:
  In Pot

  Minimum bestelaantal: 10

  Aantal:
  10+
  € 4,30
  20+
  € 3,70
  50+
  € 3,40
  200+
  € 2,80

  Directe levering

 2. Kant-en-klaar Hagen

 3. Struikkamperfoelie 'Maigrün' (80-100 cm)
  € 175,30
  Incl. 6% VAT, Excl. shipping
  Levertijd 2-3 Tage
  Kwaliteit:
  Normale kwaliteit
  Plantafstand:
  1.0 Stuk(s) per meter
  Wortel:
  In Pot

  Minimum bestelaantal: 3

  Directe levering

Struikkamperfoelie in uw tuin

Struikkamperfoelie in uw tuin

Lonicera nitida is een uiterst gemakkelijke haagplant om in uw tuin aan te planten: hij gedijt in de meeste grondsoorten prima, mits de grond goed doorlatend is. Daarnaast kan de haagplant worden neergezet in de zon, schaduw of halfschaduw. Wel is het zo dat struikkamperfoelie een stuk sneller groeit dan de buxus. Wanneer u een strakke heg ambieert is het dus wel nodig deze haagplant regelmatig te snoeien. Lonicera nitida kan snoei zeer goed verdragen, dus dat zal geen probleem vormen. Maar door de snelle en wat bredere groei is de struik echter niet geschikt om in allerlei creatieve snoeivormen te knippen. Daarnaast kan het blad van de Chinese kamperfoelie lelijk worden als hij aan harde wind wordt blootgesteld. Het is dus raadzaam om de struik op een enigszins beschutte plek neer te zetten.

Lonicera nitida: het voordelige buxusalternatief

Lonicera nitida: het voordelige buxusalternatief

Van alle buxusalternatieven is Lonicera nitida een van de meest voordelige. Voor een vriendelijke prijs kunt u met deze haagplant genieten van een strakke haag met een elegante uitstraling. Daarnaast wordt struikkamperfoelie in tegenstelling tot de buxus niet geplaagd door schimmelziekten of plaagdieren zoals de buxusmot. Deze haagplant is een krachtige groeier die sterk en gezond is: een aanwinst voor uw tuin. Wanneer u de voorkeur geeft aan lagere hagen die zich prima in een strakke, symmetrische vorm laten snoeien is de Chinese kamperfoelie een goede haagplant voor u.

Chinese kamperfoelie snoeien en verzorgen

Chinese kamperfoelie snoeien en verzorgen

Chinese kamperfoelie laat zich dus prima snoeien. Zelfs een wat meer radicale snoei kan deze plant prima hebben. Let er wel op dat u de haagplant niet in de volle zon snoeit: het blad kan hierdoor verbranden en ontsierende bruine randjes krijgen. Ook bij nachtvorst raden wij aan het snoeien nog even uit te stellen. Gebruik te allen tijde schoon snoeigereedschap dat goed scherp is. Om de Chinese kamperfoelie een oppepper te geven na de snoei kunt u de haagplant bemesten met een meststof die geschikt is voor haagplanten. Zo blijft uw mooie haag in goede conditie.

Online Lonicera nitida kopen

Online Lonicera nitida kopen

Bij Haagplantenkopen.be kunt u op een veilige manier online Chinese kamperfoelie kopen. Wij zijn uw partner in buxusvervangers en andere haagplanten: wanneer u planten aanschaft bij ons bedrijf weet u zeker dat deze in topconditie zijn. Onze struikkamperfoelie wordt namelijk rechtstreeks vanuit de allerbeste kwekerijen naar uw adres verzonden. U kunt daarna direct beginnen met het aanplanten van die schitterende haag. Door de snelle groei en goede vertakking van Lonicera nitida zult u niet lang hoeven wachten tot er een mooie, compacte haag in uw tuin staat. Bent u een liefhebber van de buxus maar wilt u buxusschimmel en de buxusrups geen kans geven? Dan is Chinese kamperfoelie een uitstekende plant voor in uw tuin!