Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Haagplanten met blote wortels

Haagplanten met blote wortels

Wanneer u blote wortel haagplanten aanschaft, koopt u planten zonder grond aan de wortels.

Omdat deze heesters nog jong zijn, kunt u ze het beste zien als erg goede stekken met ontwikkelde wortels. Omdat blote wortel planten meestal bladverliezend zijn, zien ze er in eerste instantie teleurstellend kaal uit. Altijd groenblijvende struiken zoals Taxus, Buxus en Laurier (Prunus lauroceracus) behouden wel het merendeel van hun blad, ook wanneer ze verkocht worden als blote wortel plant. 

Hoewel de bladverliezende soorten er in het begin teleurstellend uit zullen zien, zullen deze na enkele jaren een schitterende haag vormen! Bladhoudende soorten zijn als blote wortel plant vaak vanaf het begin al schitterend. Vooral Buxus soorten zijn als blote wortel plant vaak bijna even mooi als de in pot gekweektae planten, maar voor een fractie van de prijs!

Blote wortel planten hebben het grote voordeel dat ze minder kosten. Ze zijn goedkoper te kweken omdat ze niet ieder jaar opnieuw opgepot hoeven te worden en dus ook minder meststoffen vragen. Bovendien is het vervoeren van blote wortel planten goedkoper dan het vervoeren van planten met een kluit of in een pot. U betaalt namelijk niet voor het gewicht en de omvang van vervoerde grond en potten.

Wanneer u blote wortel haagplanten aanschaft, koopt u planten zonder grond aan de wortels.

Wanneer u een lange en/of hoge haag wilt planten op een goedkope manier, zijn blote wortel haagplanten een goede keuze. Wel moet u rekening houden met een uitvalpercentage van ongeveer 10% (iets meer voor beuken - Fagus sylvatica). Het uitvalpercentage kan verkleind worden tot bijna 0% wanneer u bij het planten een wortelgroeimiddel gebruikt.  

Wij bevelen aan om blote wortel planten zigzag te planten (twee rijen verspringend naast elkaar), zodat u na enkele jaren een mooie, dichte haag heeft. Het is verstandig 10% extra planten te bestellen en deze in een ongebruikte hoek van de tuin te planten. Zo groeien ze mee met de rest en heeft u bij uitval altijd voldoende reserve.

Wanneer u nog nooit blote wortel haagplanten heeft besteld, hoeft u zich geen zorgen te maken: Haagplantenkopen.be heeft erg veel ervaring in het verkopen van blote wortel planten en levert een uitstekende kwaliteit tegen een lage prijs. Bovendien kunt u voor advies altijd contact met ons opnemen

Blote wortel haagplanten kunnen alleen geleverd worden wanneer de planten in rust zijn, dus van november tot en met april/mei (afhankelijk van weersomstandigheden en plantensoort). Vroeg in het seizoen planten (voor eind december) is het beste, omdat er dan nog wat warmte in de bodem zit. Blote wortel planten moeten meteen na levering worden geplant. Ze kunnen meteen op de juiste plaats worden geplant, of tijdelijk worden ‘ingekuild’ (= uit de verpakking halen en dan bij elkaar met de wortels in de grond zetten en goed water geven, in afwachting van het definitieve planten). 

Wanneer u blote wortel planten bestelt, krijgt u uiteraard alle benodigde informatie voor het goed planten van uw nieuwe haag!

Voordelen:

  • Goedkoper
  • Door het kleinere volume lage transportkosten

Nadelen:

  • In het begin nog niet zo'n heel mooie of grote haag
  • Zonder goede verzorging tijdens en direct na het planten kan er grote uitval ontstaan

Naar de catalogus.