Producten vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Haagplanten in pot

Haagplanten in pot

Wintergroene coniferen, heesters en bladverliezende haagplanten in pot

Wij verkopen bladhoudende, semi-bladhoudende en bladverliezende haagplanten in potten van verschillende litermaten. De gouden regel is hoe groter de pot, hoe duurder de plant. Het kweken van planten in potten is veel meer werk dan het kweken in de volle grond. ER ziijn vaak kassen nodig; er moet meer water gegeven worden, de potten moeten onkruidvrij worden gehouden, bemest en jaarlijks krijgen de planten verse aarde en groter potten.  Planten gekweekt in potten zijn echter wel de beste planten die er te koop zijn, omdat de wortels nauwelijks worden beschadigd  tijdens het gehele proces van het kweken tot het planten in uw tuin. Bij planten met kluit en blote wortel planten is er altijd enige wortelschade. Daarom is het uitvalpercentage na aanplant voor potplanten vrijwel nihil.

Met het planten kunt u bij potplanten zijn zelfs enkele weken wachten, zolang u maar niet vergeet ze op tijd water te geven!

Haagplanten vergelijken

Haagplanten vergelijken

Om de prijzen van verschillende aanbieders goed te kunnen vergelijken, is het  belangrijk om op de grootte van de plant en de grootte van de pot te letten. Om u een idee te geven wat er komt kijken bij het kweken van een plant in een 2 Liter container, hier een voorbeeld: De plant zal 2 tot 4 jaar oud zijn, afhankelijk van de groeisnelheid van de soort en bemesting. De heester zal tot 3 keer verpot zijn en tot 5 keer gesnoeid. Verder zal de plant regelmatig bemest zijn en wordt er regelmatig onkruid uit de containers verwijderd. Tot slot heeft deze plant elke dag water gekregen! Om ervoor te zorgen dat u weet wat u krijgt, geven wij bij de productinformatie ook de hoogte van de planten die u bij ons kunt kopen. Deze hoogte is gemeten vanaf de rand van de pot  tot aan de top van de plant, en het is dus de hoogteboven de grond na het planten. 

Het is verstandig om bij het vergelijken van prijzen rekening te houden met de hoogte van de planten. Een plant in een 2L container van 60 cm hoog is heel wat meer waarde voor uw geld dan een plant van 20 cm hoog in dezelfde 2L container! Sommige websites vermelden deze hoogte niet en dan weet u dus niet hoeveel plant u daadwerkelijk koopt. Achteraf bent u dan wellicht niet tevreden met uw aankoop. 

Haagplantenkopen.be wil alleen goede kwaliteiten haagplanten verkopen en vermeldt daarom bij elke aangeboden plant de hoogte, exclusief de wortels (deze ziet u immers niet meer na het planten, en tellen we dus ook niet bij de hoogte van de planten).

Voordelen potplanten:

- Jaarrond leverbaar en te planten (behalve bij vorst)

- U hoeft de planten niet direct te planten

- Beste kans op goede groei vanaf het eerste jaar en minste uitval

Nadeel:

-  Potplanten zijn duurder. 

Naar de catalogus.