Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Laurierhaag snoeien

Laurierhaag snoeien

De Prunus of laurierkers, in Vlaanderen ook wel paplaurier genoemd, is een snelgroeiende haagplant die ook nog eens wintergroen is. Dit zijn de twee eigenschappen bij uitstek die de paplaurier zo geliefd maken bij onze klanten. Om aan de grote vraag naar laurierhagen te voldoen, hebben we een groot assortiment aan laurierhagen voor u ter beschikking in de webshop, bestaande uit verschillende, unieke soorten. De paplaurier is een haagplant die in de meeste tuinen goed tot haar recht komt, omdat ze de meeste bodemtypes en standplaatsen verdraagt. U hoeft bijna niets te doen om een mooie laurierhaag te krijgen, behalve twee keer per jaar uw laurierhaag snoeien.

Hoe wordt een laurierhaag gesnoeid?

Hoe wordt een laurierhaag gesnoeid?

In het voorjaar, dus na de winter en voor de bloeiperiode, snoeit u uw laurierhaag voor de eerste keer in het jaar. Voor deze rigoureuze snoei kunt u zowel gebruik maken van een ‘gewone’ handschaar als een elektrische snoeischaar, maar we raden beginners niet aan om direct voor de elektrische variant te kiezen. U dient alleen de takken door te knippen, niet het gebladerte. Mocht het nodig zijn, dan kunt u een tak dichter op de stam wegsnoeien. Niet veel haagplanten verdragen het om diep gesnoeid te worden, de paplaurier herstelt zich hier echter nog van in de bloeiperiode.

In augustus of september volgt de tweede snoei. Dit keer dient u alleen de nieuwe scheuten weg te knippen die in de bloeiperiode aan de laurierhaag ontsproten zijn. Deze tweede snoeibeurt zorgt ervoor dat uw laurierhaag tot aan het voorjaar zijn vorm behoudt. Het is überhaupt nodig om haagplanten minstens één keer per jaar te snoeien om hun gezondheid te kunnen garanderen.

Laurierhaag online kopen in de webshop van Haagplantenkopen.be

Laurierhaag online kopen in de webshop van Haagplantenkopen.be

Al onze soorten paplaurier zijn eenvoudig en snel in de webshop te bestellen. Voor u echter gaat bestellen, is het verstandig om eerst de informatie door te lezen die we hebben toegevoegd. Dan bent u goed voorbereid op uw nieuwe aankoop. Met onze praktische tips leert u alles over het planten, verzorgen en snoeien van haagplanten. U leert verder over bloeiperiodes, standplaatsen en bodemtypes. Zowel voor beginners als voor ervaren tuiniers kan deze informatie goed van pas komen.

Heeft u eenmaal de perfecte laurierhaag uitgekozen en een bestelling bij ons geplaatst, dan hoeft u niets meer te doen behalve wachten totdat uw bestelling geleverd wordt. Wij regelen de rest: het contact met de kweker, de kwaliteitscontrole en natuurlijk de levering. Bij ieder proces, van de kweker tot aan uw voordeur, zijn we betrokken. Zelfs het transport wordt gedeeltelijk door ons geregeld. Zo weten we zeker dat alles goed verloopt en onze klanten datgene ontvangen waar ze op rekenen. Mocht er toch onverhoopt iets mis zijn gegaan, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.