Producten vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Haagplanten met kluit

Uw heesters of coniferen bestellen met kluit

Veel bladhoudende, winterharde haagplanten worden verkocht met kluit, vooral in de grotere maten. Planten met kluit worden buiten op het veld gekweekt. Wanneer ze groot genoeg zijn om te leveren en u een bestelling plaatst, worden ze uit de grond gehaald. Dit gebeurt met een machine of met de hand. Er wordt voor gezorgd dat er aarde rond de wortels van de planten blijft zitten (een kluit), zodat de planten gemakkelijk aangroeien wanneer deze geleverd en geplant zijn. Om de kluiten wordt jute of een metalen netje gebonden, zodat de kluiten tijdens het transport intact blijven. Tijdens het planten kunt u de jute laten zitten (jute vergaat vanzelf op een natuurlijke manier). Wanneer er gebruik is gemaakt van een metalen netje dient u dit voor het planten te verwijderen.

Groenblijvende haagplanten met kluit zijn goedkoper dan planten die gekweekt worden in potten. Dit komt omdat ze op het open veld goedkoper te kweken zijn. Haagplanten met kluit zijn alleen leverbaar van laat oktober tot mei (afhankelijk van de weercondities en de plantensoort). Het uitvalpercentage is klein, maar niet zo klein als bij planten die gekweekt worden in potten. Om het uitvalpercentage te beperken kunnen planten met kluit het beste geplant worden in de herfst of voor het eind van de lente, met een wortelgroeimiddel.

Uw heesters of coniferen bestellen met kluit<

Het is erg belangrijk om grote planten met kluit genoeg water te geven. De beste manier van planten is om van tevoren het plantgat vol water te laten lopen, de plant met kluit te planten en vervolgens nog een keer veel water te geven. Vervolgens moet in het eerste jaar nog regelmatig extra water worden gegeven, behalve wanneer het erg veel regent of wanneer de planten op een erg vochtige plaats staan.
Het kan gebeuren dat uw nieuwe planten (vooral planten boven 1,00 meter) in het eerste jaar na het planten weinig groeien en wellicht wat blad verliezen bij de eerste warme periode. Dit is geen probleem: extra water geven zal ervoor zorgen dat de planten snel weer opknappen! Later in het seizoen planten (vanaf mei) brengt meer risico met zich mee dan vroeg in het seizoen planten (van oktober tot en met mei). Vooral bij grote planten is het belangrijk om ze zo vroeg mogelijk in het seizoen te planten. Een extra middel om wortelgroei te stimuleren is nuttig, maar het belangrijkste blijft het geven van veel water. Wanneer u hiervoor de tijd neemt, zal u veel plezier beleven aan uw nieuwe haag! 

Voordelen:

  • Beste prijs-kwaliteit verhouding
  • De beste optie om direct een grote haag te planten!
  • Niet of vrijwel geen afval (geen potten)

Nadelen:

  • Niet leverbaar in de zomer!