Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Vingergras

De Panicum virgatum heet in het Nederlands ook wel parelgierst of vingergras. De Panicum virgatum is een siergrassoort waaronder prachtige hoge siergrassen vallen. Vingergras komt van oorspong voor in Noord-Amerika, tegenwoordig is het gras in vele tuinen in Europa te vinden. Het siergras groeit rechtopstaand. De kleuren van het blad verschillen per soort. De Panicum virgatum ‘Northwind’ een prachtige blauwgroene kleur, de ‘Prairie Sky’ bloeit met prachtige aren in een bruinrode tint met een blauwgroen blad. Bij Haagplantenkopen.be verkopen wij drie soorten van de Panicum virgatum: Northwind, Heiliger Hain en Prairie Sky. Kijk over meer informatie per soort op de productpagina’s.

Onderhoud en standplaats vingergras

Onderhoud en standplaats vingergras

Vingergras kan het beste geplaats worden op een zonnige plaats, daar groeit het siergras het beste. Het siergras houdt van een normale tot droge bodem. De Panicum virgatum is een gemakkelijk in onderhoud. Het siergras is niet veeleisend, het gras laat zijn bladeren zelf vallen waardoor u in het voorjaar kunt genieten van prachtige nieuwe bladeren.

Het leuke aan vingergras is dat u ze kunt vermeerderen. Wanneer de eerste scheuten zichtbaar zijn in het voorjaar kunt u met de Panicum virgatum aan de slag. Wanneer de plant niet te groot is kunt u de kluit delen met een groot mes. Indien het siergras al een stuk groter is moet u het anders aanpakken. Laat het siergras in de grond zitten terwijl u de kluit met een spa door tweeën deelt. Haal vervolgens de gedeelde stukken vingergras uit de grond en plant ze opnieuw op de juiste plek. Zorg dat u het siergras voldoende water geeft.

Panicum virgatum in uw tuin

Panicum virgatum in uw tuin

Parelgierst staat prachtig in uw tuin. Door het grote aanbod vindt u altijd wel een soort dat het beste bij de uitstraling van uw tuin past. Vingergras is een mooi siergras dat met smalle bladeren omhoog groeit. Het siergras kan hoog worden, zo kan de Panicum virgatum ‘Northwind’ wel 150 cm hoog worden. Alle soorten vingergras zijn winterhard, dat betekent dat ze goed tegen de kou kunnen. In de winter hoeft u het gras niet extra te beschermen tegen de kou. 

Niet alle soorten Panicum virgatum zijn wintergroen. Het siergras kan zijn blad in de winter verliezen. Maar in het voorjaar krijgt u hier prachtige nieuwe bladeren voor in de plaats. Bij een aantal vingergrassoorten verkleurt het blad prachtig.