Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Buxushaag planten

Buxushaag planten

Buxushaagjes zien er heel erg leuk uit in tuinen en borders. Veel mensen zijn dan ook gecharmeerd van deze plant. Buxushaag is niet alleen een mooie haagplant, maar ook nog heel gemakkelijk om te verzorgen. Buxus groeit erg langzaam en hoeft dus maar één keer per jaar gesnoeid te worden. Eigenlijk is de enige moeite die u echt moet doen voor uw buxushaagje de buxushaag planten. Daar geven wij graag praktische tips voor.

Wanneer plant ik een buxushaag?

Wanneer plant ik een buxushaag?

Buxus kan het beste geplant worden in de wintermaanden. De plant is dan in rust en zal niet of nauwelijks groeien. Dat betekent dat hij makkelijker went aan zijn nieuwe omgeving. Zeker voor planten met blote wortels is dit belangrijk. Let er wel op dat het niet vriest en dat ook de grond niet bevroren is. De wortels kunnen daar namelijk ook beschadigd van raken. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon niet prettig om in bevroren grond te graven, aangezien die meestal erg hard is.

Hoe plant ik een buxushaag?

Hoe plant ik een buxushaag?

Begin voor het planten van een haag altijd met het spannen van een lijntje over de lengte waar de haag moet komen. Zo weet u zeker dat u bij het graven recht gaat en u geen rare bochten in uw haag krijgt. Graaf vervolgens langs de lijn een geul van zo’n 20-30 cm diep en breed. In deze geul woelt u de aarde wat los en mengt u er tuinturf of andere vruchtbare grond doorheen. Ook door de uitgegraven aarde moet dit heen gemengd worden. Zo kan de buxus direct na de aanplant voedingsstoffen opnemen uit de grond om zich heen.

Als de geul klaar is kunt u de buxussen erin plaatsen. Zet deze netjes in het midden van de geul en gooi de aarde weer terug. Zorg ervoor dat alle wortels onder de grond verdwijnen, maar het plantje zelf niet. Druk de aarde voorzichtig, maar stevig aan. Mocht u grote buxussen, of kant-en-klaarhagen besteld hebben, dan kan het planten nog best een zwaar werkje zijn. Vraag in dit geval hulp van wat vrienden of familieleden. Geef na het planten direct water aan de jonge buxussen. Ook de eerste paar weken na het planten is het handig om regelmatig water te geven.

Buxushaag online kopen

Buxushaag online kopen

Buxushaag kunt u eenvoudig online kopen via de webwinkel van Haagplantenkopen.be. Wij verkopen buxussen in verschillende hoogtes met blote wortels, kluit of als kant-en-klaarhaag. Genoeg keuze dus! Bekijk ons assortiment om te zien wat wij precies in de aanbieding hebben. Bij Haagplantenkopen.be kunt u zelf bepalen in welke week uw nieuwe planten geleverd worden. Zo weet u zeker dat u thuis bent om de planten direct in de grond te zetten. Dat is de service van Haagplantenkopen.be.