Producten vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Ligusterhaag kopen

Ben je op zoek naar een goede privacyhaag, maar spreken de wintergroene haagplanten in ons assortiment je niet aan? Dan kun je ook een ligusterhaag kopen. Winters die zo koud zijn dat de liguster zijn elegante, ovalen blaadjes verliest zijn bij ons namelijk heel zeldzaam. Een ligusterhaag buigt sowieso niet zo snel voor moeilijke omstandigheden. Op bodems die uit zware klei bestaan, veel kalk bevatten of arm aan voedingsstoffen zijn komt de liguster prima tot zijn recht en zelfs zwaar vervuilde lucht krijgt deze krachtige haagplant niet klein. Als je in de grote stad of in de buurt van een industrieterrein woont, hoef je dus niet per se voor een schutting te kiezen: een mooie ligusterhaag zorgt ook het hele jaar lang voor beschutting tegen inkijk.

Ligusterhaag voor privacy

Een ligusterhaag planten kan bijna overal. De liguster wordt vaak ingezet in tuinen in nieuwbouwwijken, omdat deze haagplant voor een inheemse plantensoort erg snel groeit. Althans, inheems... De gewone liguster is afkomstig uit West-Europa. De haagliguster is een Oost-Aziatische soort die ook in ons klimaat prima gedijt. In de Himalaya heeft deze haagplant behoorlijk strenge temperaturen doorstaan en daarom zal jouw ligusterhaag er tijdens de gemiddelde Belgische winter ook mooi vol en groen uitzien. Mocht het toch voorkomen dat het zo sterk vriest dat de ligusterhaag enkele blaadjes verliest, dan groeien deze het komende voorjaar gewoon weer aan. Een ligusterhaag is dus een haag waarop je kunt vertrouwen, of je hem nu ter bescherming van je privacy of gewoon vanwege zijn elegante uiterlijk in de tuin plant.

Soorten ligusterhagen

Daarnaast is een ligusterhaag een hele veelzijdige haag. In de meeste tuinen zien wij een strak gesnoeide, formele ligusterhaag staan. Om dit resultaat te bereiken moeten deze hagen soms wel drie keer per jaar gesnoeid worden. De liguster is immers een redelijk snelle groeier. Door de keuze voor deze vorm weet niet iedereen dat deze haagplant er tijdens zijn bloeiseizoen (juni-juli) heel mooi uitziet. Dan groeien er namelijk kleine, geurende bloempjes aan de haag die bij vlinders en andere insecten zeer in trek zijn. De witte kleur van deze bloemen vormt een mooi contrast met de donkere bessen die erna volgen. Houd er wel rekening mee dat deze bessen giftig zijn; vogels eten ze graag, maar mensen krijgen maag- en darmklachten van het eten van de vruchten.

Ligusterhaag online kopen

Ligusterhaag online kopen

Voor een ligusterhaag van goede kwaliteit hoef je tegenwoordig niet meer naar een tuincentrum toe. Als je op zoek bent naar een ligusterhaag, kun je hem bij ons online bestellen. Dan weet je zeker dat hij gekweekt is op de beste kwekerijen van Europa en vervoerd wordt door experts. Zo hoef jij je na levering van de bestelling alleen maar bezig te houden met het planten en snoeien van de ligusterhaag.