Producten vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Ligusterhaag planten

Ligusterhaag planten

Wie een mooie privacyhaag in de tuin wil, kan met een gerust hart een ligusterhaag planten. Deze sterke plantensoort is weliswaar geen wintergroene haagplant, maar zal doorgaans toch de hele winter lang zijn groene blaadjes behouden. Desondanks staat de liguster bij ons onder de bladverliezende soorten, omdat de bladeren van de plant kunnen vallen als het in de winter extreem koud wordt. Mocht dat bij uitzondering gebeuren, dan kunt u ervan op aan dat er in de lente weer nieuwe groene blaadjes aan uw ligusterhaag verschijnen. De liguster is dus een haagplant die niet moeilijk doet. Hij stelt zelfs bijzonder weinig eisen aan de bodem waarop hij geplant wordt. Een ligusterhaag planten hoeft daarom helemaal geen lastige opgave te zijn.

Hoe plant ik een ligusterhaag?

Sommige planten gedijen niet op een kalkrijke, kleiachtige of voedselarme bodem. De liguster wel. Zolang de grond maar goed gedraineerd is. Het eerste wat je daarom moet doen als je over de gehele lengte van de haag een geul van zo’n 35 centimeter breed gegraven hebt, is enkele gaten in de bodem prikken. Zo kan eventueel overtollig water makkelijk weglopen. Gooi daarna eerst een laag van ongeveer vijf centimeter losse aarde terug in de geul, want dan hebben de wortels van jouw nieuwe ligusterhaag volop de ruimte om te ontwikkelen. Voordat je aan het graven begint is het ook belangrijk om het gebied rond de plek waar de haag komt – houd aan alle kanten ongeveer een halve meter aan – volledig onkruidvrij is. Zo houdt geen enkel ongewenst plantje de voedingsstoffen bij de nieuwe haag vandaan.

Planttips ligusterhaag

Planttips ligusterhaag

Wanneer je een ligusterhaag online bestelt in onze webshop, laten wij je weten wanneer wij de bestelde planten bij jou gaan leveren. Bovengenoemde voorbereidingen kun je het beste treffen op de bezorgdag, vlak voordat de planten geleverd worden. Zo kan jouw ligusterhaag bij levering meteen rechtop in het midden van de gegraven geul gezet worden. Planten houden er namelijk niet van als ze uit de grond gehaald worden. Zorg er na het planten voor dat alle wortels goed met aarde bedekt zijn, want de wortels van een liguster kunnen rechtstreeks zonlicht heel slecht verdragen.

Ligusterhaag: sterk en makkelijk

Ligusterhaag: sterk en makkelijk

Na het planten moet je één tot drie keer per jaar de ligusterhaag snoeien. Bovendien zal hij twee keer per week flink wat water moeten krijgen. Verder zal hij niet veel van je vragen, want hij kan zelfs tegen een ernstig vervuilde lucht. Daarom is de liguster de ideale haagplant voor een tuin in stedelijke gebieden. Maar ook op het platteland wordt de liguster graag aangeplant. Vooral de gewone liguster, die van nature in West-Europa voorkomt. Wil je een ligusterhaag die gekweekt is en vervoerd wordt door experts? Dan kun je bij ons jouw topkwaliteit ligusterhaag kopen.