Producten vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Haagbeuk kopen

Veel mensen die eigenlijk op zoek zijn naar een beukenhaag, maar een te natte bodem voor de fagus sylvatica in hun tuin hebben, kiezen uiteindelijk voor de haagbeuk (carpinus betulus). Een haagbeuk kopen is namelijk een goede optie als je op zoek bent naar een sterkere lookalike van een beukenhaag. De carpinus betulus verliest in de winter weliswaar meer bladeren dan de fagus sylvatica, maar daar staat tegenover dat het een van de weinige haagplanten is die het niet erg vindt om op natte grond te staan. Bovendien is een haagbeuk op zichzelf ook heel mooi. Zijn bladeren hebben een aantrekkelijke, grijsbruine herfstkleur en bovendien is deze makkelijke haagplant even geschikt voor formele hagen als voor informele hagen.

Haagbeuken kwaliteit
Haagbeuken populariteit
Haagbeuken prijs.

Voordelen haagbeuk als haag

Het is niet verwonderlijk dat de haagbeuk regelmatig als alternatief voor de beukenhaag gebruikt wordt. Ze lijken namelijk niet alleen qua Nederlandse naam op elkaar; ook qua uiterlijk vertonen ze veel overeenkomsten. Toch zijn er belangrijke verschillen. De kleinere bladeren van de carpinus betulus hebben namelijk getande bladranden en omdat de nerven dieper in de bladeren liggen, hebben ze een wat grilliger voorkomen dan die van de fagus sylvatica. Verder groeit de haagbeuk wat langzamer dan de beuk – jaarlijks ongeveer 20 tot 40 centimeter. En de carpinus betulus is ook gewoon een veel makkelijkere haagplant. Waar de beukenhaag best wel wat eisen stelt aan de grond waarop hij geplant wordt, is een haagbeuk planten eigenlijk heel makkelijk. Hij groeit namelijk bijna overal.

Verzorging haagbeuk

Haagbeuken hebben een voorkeur voor een vruchtbare grond en een standplaats in de zon, maar kunnen ook goed tegen schaduw. Hoewel ze geen moeite hebben met natte voeten, kunnen ze zelfs op een droge grond gedijen. Let er in dat geval wel op dat jouw haagbeuk voldoende water krijg. Ook van de wind hebben ze niet veel last. De verzorging van een haagbeuk is eveneens niet moeilijk. Een haagbeuk snoeien hoeft namelijk maar één keer per jaar te gebeuren. Als hij aan het einde van de zomer of in het begin van de herfst zijn tweede groeiperiode gehad heeft, is dat het ideale moment ervoor. Voor een extra formele haag kun je de haagbeuk ook vóór de langste dag een keer extra snoeien.

Online haagbeuk kopen

Online haagbeuk kopen

Of je nu op zoek bent naar een goed alternatief voor een beukenhaag of juist het uiterlijk van de haagbeuk mooier vindt, met de carpinus betulus in de tuin kun je ervan op aan dat er een mooie haag komt. Hoewel de haagbeuk ’s winters zijn bladeren kwijtraakt, zorgt hij een behoorlijk deel van het jaar voor privacy en de herfstkleur is fantastisch. Bovendien weet je bij ons zeker dat je een haagbeuk van topkwaliteit krijgt, omdat ze geleverd worden door de beste kwekerijen van Europa.