Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Struiken

Struiken

Planten zijn er in heel veel soorten en maten. Planten met een korte, houtige stam en een bladerdek dat tot op de grond komt, noemen we over het algemeen struiken. Er is geen officieel verschil tussen struiken en bomen, maar gevoelsmatig is het verschil vaak overduidelijk. Veel van de haagplanten die wij verkopen bij Haagplantenkopen.be zijn ook struiken. Lees op deze pagina meer over de verschillende soorten struiken die wij verkopen.

Wintergroene en bladverliezende struiken

Wintergroene en bladverliezende struiken

Een eerste onderscheid dat wij op onze site maken tussen de verschillende struiken is of de struiken bladverliezend of wintergroen zijn. Wintergroene struiken blijven – zoals de naam al doet vermoeden – groen in de winter, terwijl bladverliezende struiken er dan maar kaal bij staan. Er zijn veel mensen die graag wintergroene struiken in hun tuin hebben staan, zodat deze er zelfs in de koudste tijd van het jaar nog een beetje zomers uitziet. Populaire wintergroene struiken die wij verkopen zijn bijvoorbeeld de hulst, buxus, taxus (en andere coniferen) of de semi-wintergroene liguster.

Bladverliezende struiken kunnen soms ook juist heel mooi zijn. Wie deze in de tuin zet kan echt genieten van het verwisselen van de seizoenen. In de herfst krijgen veel bladverliezende struiken prachtige kleuren en het is natuurlijk een lust voor het oog om na de koude winter de lente te verwelkomen met fris groen. Daarnaast zijn er ook struiken die er juist zonder bladeren erg mooi uitzien. De rode kornoelje heeft bijvoorbeeld mooi roodgekleurde takken, die in de winter goed zichtbaar zijn. De amberboom heeft een interessante, kurkachtige stam, die ook beter uitkomt zonder blaadjes. Veel bloeiende planten, zoals hondsroos, sering, boerenjasmijn of hortensia, zijn ook bladverliezend.

Haagplanten of struiken?

Haagplanten of struiken?

Wellicht is het wat verwarrend om op onze site te lezen over struiken. Bij een struik denkt men toch snel aan een solitaire plant. Echter, de meeste hagen zijn wel degelijk van struiken gemaakt. Het gaat bij een haag dan ook niet zozeer om de soort plant, maar meer om de vorm waarin de planten neergezet en gesnoeid worden. In feite kan elke struik wel gebruikt worden als haag. Het ligt er maar net aan waar u de haag voor wilt gebruiken. Een ondoordringbare tuinafscheiding kan beter gemaakt worden van een conifeer of andere plant met een dichte groeiwijze dan van vlinderstruik of heesterganzerik.

Op Haagplantenkopen.be kunt u in ieder geval veel verschillende soorten struiken kopen. Al onze struiken komen direct van de kweker en worden door ons gecontroleerd op kwaliteit. Zo weet u zeker dat u de beste struiken krijgt. Deze mooie planten kunt u heel gemakkelijk van achter uw computer bestellen. Wij zorgen voor het vervoer. Zo heeft struiken online bestellen eigenlijk alleen maar voordelen.