Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Beukenhaag kopen

Beukenhaag snoeien en verzorgen

Als je op zoek bent naar een haag die het hele jaar lang voor privacy zorgt, maar ook de loop van de seizoenen laat zien, is een beukenhaag kopen een goed plan. De beuk (fagus sylvatica) is namelijk weliswaar geen wintergroene haagplant, maar heeft wel het hele jaar bladeren aan zijn takken. In het najaar drogen de bladeren van de fagus sylvatica uit en verkleuren ze, maar een beukenhaag verliest zijn verdorde bladeren pas als in de lente de nieuwe bladeren verschijnen. Alleen als het in de winter extreem koud wordt, kan het zijn dat de fagus sylvatica enkele bladeren verliest, maar normaal gesproken zorgt deze bijzondere haagplant ook de hele winter voor privacy. Samen met de liguster is de beuk de enige bladverliezende plantensoort die als privacyhaag gebruikt kan worden.

Voordelige beukenhaag kopen

Wie zo voordelig mogelijk een prachtige beukenhaag wil aanschaffen doet er goed aan om de haagplanten in de winter te bestellen. Dit is namelijk het enige jaargetijde waarin de groene beuk en de rode beuk als planten met blote wortels te verkrijgen zijn. Dit kost aanzienlijk minder dan een beukenhaag in pot, zoals hij de rest van het jaar te bestellen is. Een bijkomend voordeel is dat de winter ook de beste tijd is om een beukenhaag te planten. Dan kunnen de wortels van de beukenhaag namelijk alvast wennen aan de grond waarin ze geplant worden, zodat ze zich in de lente helemaal op hun gemak voelen in uw tuin. Omdat de beuk inheems is in West-Europa, zijn de weersomstandigheden hier geen enkel probleem voor deze sterke haagplant.

Voordelige beukenhaag kopen

Beukenhaag snoeien en verzorgen

Zorg er in ieder geval voor dat uw beukenhaag geen natte voeten krijgt. Hier kan de fagus sylvatica namelijk niet tegen. Natuurlijk voorkomt een goede drainage veel problemen, maar als je een grondsoort in de tuin hebt waar veel water in blijft staan, zoals klei, kun je beter een haagbeuk (carpinus betulus) in de tuin planten. Toch is een beukenhaag in veel opzichten een mooiere haag. Hij groeit ook een stuk sneller dan de haagbeuk: wel 30 tot 60 centimeter per jaar. Desondanks hoeft hij maar één keer per jaar gesnoeid te worden, wanneer begin herfst de nieuwe uitlopers meer dan 20 centimeter lang zijn. Jaarlijks uw beukenhaag snoeien is ook nodig om ervoor te zorgen dat hij niet te groot wordt: in de natuur staan beuken die maar liefst 45 meter hoog zijn.

Online beukenhaag kopen

Dankzij het gemak van onze webshop kost het niet veel moeite om het juiste aantal beuken te bestellen voor uw nieuwe haag. U hoeft niet meer naar een tuincentrum te rijden en de planten voorzichtig naar huis te brengen: wij bezorgen topkwaliteit haagplanten aan huis. U hoeft alleen nog maar de juiste planten te kiezen. Neemt u een mooie groene beukenhaag, kiest u voor de luxe uitstraling van de rode beuk of gaat u voor een gemengde beukenhaag?