Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Tuinplanten

Tuinplanten

Wie een tuin gaat inrichten zal vast niet alleen maar op zoek zijn naar gekleurde tegels en grind. Het kan bijna niet missen dat er in een tuin ten minste een aantal tuinplanten komen te staan. Het hangt dan wel van het soort tuin af wat voor planten er in komen te staan. Gelukkig hebben wij bij Haagplantenkopen.be een uitgebreid assortiment, waar voor elke tuin wel de juiste plant te vinden is. Om u een beetje wegwijs te maken in onze catalogus, geven we u graag wat tips.

Hoe gebruik ik tuinplanten?

Hoe gebruik ik tuinplanten?

Het eenvoudige antwoord op die vraag is natuurlijk: om de tuin te versieren. Dit kan echter op heel veel manieren gebeuren. Tuinplanten kunnen natuurlijk solitair in de tuin gezet worden, maar ze kunnen ook gebruikt worden in borders, clusters of – de naam van onze site zegt het al – als haag. Hoe de planten gebruikt worden, bepaalt ook waar ze neergezet worden en hoe ze gesnoeid moeten worden. Tuinplanten die als haag gebruikt worden staan vanzelfsprekend dichter op elkaar dan solitaire tuinplanten. Planten in een cluster staan niet netjes naast elkaar zoals in een haag.

Welke tuinplanten zijn er?

Welke tuinplanten zijn er?

Zo’n beetje elke plant kan wel in een tuin gebruikt worden. Op Haagplantenkopen.be verkopen wij vooral struiken, die geschikt zijn als haag (maar ook solitair of als cluster geplant kunnen worden). Naast struiken zijn ook bomen, bloemen, kruiden en gras voorbeelden van tuinplanten. Natuurlijk is niet elke plant geschikt voor elke tuin. Zo hebben wij bijvoorbeeld sleedoorn in ons assortiment. Prachtige plant, maar hij neemt erg veel ruimte in. Deze is dus meer geschikt voor een groot erf dan voor een kleine stadstuin. Bloeiende planten passen beter in een zonnige tuin dan in een erg schaduwrijke tuin. In een kleine tuin zet u waarschijnlijk liever een haag van klimop neer dan een haag van laurierkers.

Wij hebben onze tuinplanten onderverdeeld in wintergroene planten, bladverliezende planten, coniferen en bamboe. Deze verdeling geeft al een redelijk beeld van het soort plant dat u in huis (of eigenlijk in de tuin) haalt. Voor een ondoordringbare haag kiezen mensen vaak voor coniferen, zoals taxus, levensboom of leylandii conifeer. Als borderhaagje zijn planten als buxus, heesterganzerik of vlinderstruik erg geschikt. Mocht u op zoek zijn naar bloeiende struiken, dan hebben wij onder andere de ribes ‘King Edward VII’, sering, hortensia, hondsroos of rhododendron voor u.

Tuinplanten online kopen

Tuinplanten online kopen

Op Haagplantenkopen.be kunt u heel veel verschillende soorten tuinplanten kopen. Blader vooral eens door ons assortiment heen om te kijken wat wij allemaal in de aanbieding hebben. Mocht u er niet helemaal uitkomen, bekijk dan onze gemengde hagen. Hier kunt u inspiratie uit halen, of ze natuurlijk direct als pakket bestellen.