Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Sierui (Allium)

Sierui is een grootbloemige soort en vormt prachtige paarse of witte bloemen. Het is een ware blikvanger in uw tuin. Allium is de Latijnse naam van sierui. Alliums zijn winterhard. Daarnaast kunt u meerdere jaren genieten van de prachtige bloemen. De bloembollen komen in het voorjaar uit de grond. De meeste Alliums bloeien in mei en juni. Ze vormen prachtige bloemen in mooie kleuren. Sierui kan tussen de 80 en 120 cm hoog worden, afhankelijk van het soort. Bij Haagplantenkopen.be bieden wij diverse soorten Alliums aan, zoals Allium gladiator, Allium nigrum, Allium purple sensation en Allium sphaerocephalon. Kijk op de product pagina voor meer informatie over de diverse soorten sierui.

Sierui in uw tuin

Sierui kunt u op verschillende manieren toepassen in uw tuin. Allium geeft prachtige bloemen en is een echte blikvanger in uw tuin. Solitair komt deze plant al prachtig tot zijn recht. Maar door ze te planten in een groep krijgt u het wauw effect! Sierui is ook goed te combineren met andere vaste planten in de tuin. Plant sierui in de volle grond of in een plantenbak.

Allium sfeerfoto

Allium planten en verzorgen

Allium moet in het najaar geplant worden. U kunt ze het beste planten in de periode half oktober tot half december. De bloembollen kunnen dan sterke wortels ontwikkelen voordat de winter begint. Plant Allium in een plantenbak of in de volle grond. Zorg ervoor dat de diepte van de bloembollen 3x de lengte moet zijn. Als u meerdere Alliums bij elkaar plant hou dan 3x de breedte van de bloembollen ertussen. Geef voldoende water zodra u de bloembollen heeft geplant.

Allium is gemakkelijk in het onderhoudt. U kunt ervoor kiezen om meststof toe te voegen aan de planten. Verdeel dan de meststof over de grond zodra de bladeren verschijnen. Bruine bladeren kunt u verwijderen wanneer de bloem is uitgebloeid. Doe dit niet te vroeg omdat de bloembollen hier energie uit halen. Allium is een meerjarige plant en zal ook het jaar erop weer prachtige bloemen vormen. Wilt u vermeerdering van de plant voorkomen? Snij dan de bloemen af voordat de zaadjes rijp worden.

Allium sfeerfoto

Sierui kopen bij Haagplantenkopen.be

Wilt u sierui kopen? Dan bent u bij Haagplantenkopen.be aan het juiste adres. Als specialist in (haag)planten leveren wij hoge kwaliteit bloembollen. Bloembollen zijn van augustus tot december bij ons verkrijgbaar in de webshop. Op onze webshop vindt u veel informatie over Allium bloembollen. Heeft u toch nog vragen hierover? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij helpen u graag verder.