Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Narcissen

De Narcis is een prachtige voorjaarsbloem die opvalt door de felle kleur en de vorm. De Latijnse naam is Narcissus. Narcissen bloeien in het (vroege) voorjaar met prachtige trompetvormige bloemen die heerlijk geuren. Narcissen zijn winterhard en worden tussen de 10 en 60 cm hoog. Bij Haagplantenkopen.be bieden wij diverse soorten narcis bloembollen aan, zoals Narcis 'Dutch Master', Narcis 'Jetfire', Narcis 'Mount Hood', Dichtersnarcis 'Recurvus' en Narcis 'Thalia'. Kijk voor meer informatie per soort op de productpagina’s.

Narcissen in uw tuin

Narcissen worden vaak in huis geplaatst in het vroege voorjaar. In een mooie schaal of glazen vaas komen de narcissen prachtig tot hun recht en krijgt u direct de voorjaarskriebels zodra de bloemen uitkomen. Maar ook in de tuin worden narcissen vaak geplant. Vroeger werden narcissen vaak in moestuinen en boomgaarden geplant om insecten uit het fruit te weren.

U kunt narcissen voor verschillende toepassingen in uw tuin gebruiken, zoals in een border, op een veld of voor uw haagplanten. Narcissen kunnen goed gecombineerd worden met andere bloembollen, zoals Tulpen en Allium.

Narcissen sfeerfoto

Verzorging en planten van narcissen

Plant de bloembollen tussen september en december, voor de eerste nachtvorst. Kies hierbij voor een plek in de volle zon of halfschaduw, narcissen komen dan het beste tot hun recht. De grond moet voedselrijk en goed waterdoorlatend zijn, bij een te natte grond kunnen de bloembollen gaan rotten.  Hou er bij het planten van de bloembollen rekening mee dat ze ongeveer 2x de hoogte van de bloembol de grond in moeten. Wanneer je meerdere bloembollen dicht op elkaar plaatst, hou dan minimaal 3x de breedte van de bloembol ertussen. Wanneer narcissen in de volle grond worden geplant hebben ze geen extra bescherming nodig tijdens de vorst. Narcissen kunnen ook geplant worden in plantenbakken, bijvoorbeeld voor op uw balkon of terras. Bescherm de bloembollen dan wel tegen de kou.

Narcissen houden niet van een te droge grond, geef ze daarom regelmatig water. Belangrijk is dat de grond goed waterdoorlatend is en de bollen niet in de natte grond blijven staan. U kunt de grond een handje helpen door compost of humus toe te voegen.  Na de bloei is het niet nodig om narcissen extra water te geven. In het voorjaar kunt u de uitgebloeide bloemen verwijderen en de stengels van de bloem tot kort boven de grond afsnijden. Maar laat de bladeren met rust. Narcissen zullen het jaar erop weer bloeien.

Narcissen sfeer

Narcissen kopen bij Haagplantenkopen.be

Wil u ook genieten van prachtige narcissen in uw tuin? Bij Haagplantenkopen.be koopt u narcissen, net als andere bloembollen, goedkoop en gemakkelijk online. De bloembollen zijn van augustus tot december bij ons verkrijgbaar op de webshop. Narcissen zijn prachtig te combineren met andere bloembollen of planten. Als u advies wilt ontvangen kunt u gemakkelijk contact opnemen met onze klantenservice, zij helpen u graag verder.