Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Overige bloembollen

Naast de bekende soorten bloembollen, zoals tulpen, narcissen en krokussen, bieden wij ook andere prachtige soorten aan zoals blauwe druifjes en kievietsbloem. Binnen deze categorie vallen de bijzondere bloembollen. Ze vallen vooral op door de prachtige kleuren of bijzondere vormen. Al deze soorten zijn winterhard en kunnen in de periode september tot december geplant worden. Doe dit altijd voor de eerste nachtvorst. Kijk op de productpagina’s voor meer informatie over de verschillende soorten voorjaarsbloeiers.

Prairielelie, indianenboom

De Latijnse naam van de priarielelie is Camassia leichtlinii 'Caerula'. Prairielelie komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten. De bloemen van de Camassia leichtlinii 'Caerula' hebben een bijzondere blauwe kleur en bloeien van mei tot juni. Prairielelie wordt ongeveer 60 tot 80 centimeter hoog en is een prachtige blikvanger in uw tuin. De bloem is goed te combineren met andere bloembollen of sierheesters. Plaats Prairielelie bijvoorbeeld in uw border. Pairielelie houdt van een zonnige plek, let erop dat de bodem goed waterdoorlatend is maar niet te droog. Bij een te natte bodem kunnen de bloembollen gaat rotten.

Prairielelie sfeerfoto

Kievitsbloem

Kievitsbloem is een bijzondere bloem met een grafisch patroon erop. Een van de weinige die we kennen en daarom een ware aanwinst in uw tuin. De Latijnse naam is Fritillaria meleagris. De kleur van de bloemen zijn paars-wit en bloeien in de periode april-mei. Kievietsbloem wordt ongeveer 25 cm hoog. Plaats de bloembollen in een vochtige en voedselrijke grond in de volle zon, in een border, op een gazon of aan de vijverrand.

Kievitsbloem sfeer

Groot sneeuwklokje

Groot sneeuwklokje, of breedbladig sneeuwklokje, is een klein plantje met een schattig wit bloemetje. De Latijnse naam is Galanthus elwesii, oorspronkelijk komen ze voor in Oost-Europa.  Groot sneeuwklokje is een vroege voorjaarsbloeier, ze bloeien van februari t/m maart met prachtige witte bloemetjes. Bij een zachte winter kan het sneeuwklokje zelfs al eerder gaan bloeien. Groot sneeuwklokje wordt ongeveer 25 cm hoog. Plaats ze op een zonnige plek in de tuin in een iets vochthoudende grond.

Sneeuwklokje sfeer

Blauwe druifjes

De Latijnse naam van blauwe druifjes is Muscari latifolium. Blauwe druifjes bloeien in het voorjaar van april t/m mei met prachtige blauwe bloemetjes. Ze staan prachtig in uw border voor een formele uitstraling, maar ook op een veld of als vakbeplanting komen blauwe druifjes prachtig tot hun recht. Het is een laagblijvende plant, ze worden ongeveer 15 cm hoog. Zet ze op een zonnige of halfschaduwrijke plek in uw tuin in een normaal tot vochtige grond.

blauwe druifjes sfeerfoto