Blote wortel

 1. Bittere wilg (40-60 cm)
  Vanaf € 1,17
  Kwaliteit:
  Normale kwaliteit
  Plantafstand:
  4.0 Stuk(s) per meter
  Wortel:
  Blote wortels

  25 stuks per verpakking

  Aantal:
  +
  € 1,74
  50+
  € 1,39
  100+
  € 1,27
  500+
  € 1,17

  Directe levering

 2. Pot

 3. Bittere wilg (60-80 cm)
  Vanaf € 2,60
  Kwaliteit:
  Normale kwaliteit
  Plantafstand:
  4.0 Stuk(s) per meter
  Wortel:
  In Pot

  Minimum bestelaantal: 10

  Aantal:
  10+
  € 3,60
  50+
  € 3,00
  100+
  € 2,70
  500+
  € 2,60

  Directe levering

Bittere wilg of Purperwilg - onze informatie

Bittere wilg of Purperwilg

Bittere wilg of Purperwilg

Deze haagplant wordt in onze taal zowel Bittere wilg als Purperwilg genoemd. De laatste naam is een letterlijke vertaling van het Latijnse salix purpurea. Hoewel wij vaak dicht bij de Latijnse naam willen blijven, noemen we deze haagplant zelf toch meestal “bittere wilg”. Dat is volgens ons ook de naam die het meest voorkomt, eigenlijk vragen onze klanten maar zelden naar de purperwilg. Natuurlijk begrijpen we dan wel wat u bedoelt!

De bittere wilg is geen heel grote haagplant, dit is echt een plant voor lage hagen waar je overheen kunt kijken. Hij is goed voor droge of matig droge grond. Een mooie oplossing die wij eens bij een klant zagen was een bittere wilgenhaag op een verhoogd stuk tuin: deze grond voerde meer vocht af en was dus relatief droog, ideaal voor de bittere wilg, en door de verhoging leek de haag meteen minder laag!

Bittere wilg kopen bij Haagplantenkopen.be

Bittere wilg kopen bij Haagplantenkopen.be

Wilt u een bittere wilg kopen om als haagplant te planten in uw tuin? Dan bent u bij Haagplantenkopen.be aan het juiste adres. De bittere wilgen die wij verkopen, zijn geselecteerd op hun geschiktheid in de tuin. Ze vormen daar dan een sierlijke, levendige haag, die goed past bij een informele tuin. Een pracht van een aankoop natuurlijk!

Haagplantenkopen.be is gespecialiseerd in haagplanten, zowel voor in de gewone tuin als voor grotere oppervlaktes. Een kleine haagplant als de bittere wilg zal vooral in tuinen worden geplant, maar ook in parken of op landgoederen kan deze plant het schitterend doen, zeker als u met meerdere grondsoorten zit en dus ook haagplanten met verschillende kwaliteiten wilt combineren. Kijk maar eens verder in onze webwinkel!

U zult daar ongetwijfeld interessante klassiekers aantreffen zoals de taxus, de laurier, de liguster, coniferen, de haagbeuk en de beukenhaag. Het assortiment is in ieder geval uiterst veelzijdig!