Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Laurier 'Rotundifolia' Pot 30-40 cm

Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'
€ 8,00
Beschikbaar
De laurier 'Rotundifolia' (Prunus laurocerasus 'Rotundifolia') kan snel zichtdichte hagen vormen. Deze haagplant is wintergroen, winterhard, robuust en gemakkelijk te verzorgen. Deze laurier 'Rotundifolia' is 30-40 cm hoog en wordt geleverd in een pot.
Toon meer Toon minder
  • Grootbladig Grootbladig
  • Snelle groeier Snelle groeier
  • Snel zichtdicht Snel zichtdicht
Maximale breedte in cm
250 - 300
Maximale hoogte in cm
400 - 500
Formaat (bij levering)
30-40 cm
Standplaats
Schaduw, Halfschaduw, Volle zon
Winterhardheid
Goed winterhard
Wortelsoort
In pot
Kwaliteit
Normale kwaliteit
Aantal per strekkende meter
5
Bladkleur
Groen
Giftig
Ja
Groei per jaar in cm
25 - 50
Groeiwijze
Opgaand
Latijnse naam
Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'
Eigenschappen
Wintergroen, Snelle groeier, Grootbladig, Snel zichtdicht
Minimale besteleenheid
10
  • 10+ € 8,00
  • 15+ € 7,00
  • 50+ € 6,50
  • 200+ € 5,60

Zichtdichte, winterharde privacyhagen mag u verwachten van de laurier 'Rotundifolia' (Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'), die ook in de winter groen is en een compacte vorm heeft. Deze makkelijke haagplant kan op elke vochtige tuingrond geplant worden, zolang die grond voedingsrijk en gedraineerd is. Een laurierhaag moet regelmatig gesnoeid worden, aangezien de laurierkers snel groeit en dus snel zijn vorm verliest. Bovendien wordt de plant sterker door snoei. Ook een verjongingssnoei is voor de laurier 'Rotundifolia' geen probleem. Deze laurier 'Rotundifolia' is 30-40 cm hoog en wordt geleverd in een pot.

De voordelen van een laurierhaag in pot

Het voordeel van haagplanten in pot is dat deze na levering niet direct geplant hoeven te worden. Regent het op de leverdag bijvoorbeeld veel te hard om uw laurierhaag te planten? Dan kunt u uw haagplanten ook nog even in hun pot laten staan. Mocht u ze een langere tijd laten staan, vergeet ze dan geen water te geven, anders drogen ze alsnog uit. Als het juiste moment is aangebroken voor het planten van uw laurierhaag, graaft u een sleuf in uw tuin, haalt u de pot voorzichtig van de planten en zet u ze in het midden van de gegraven sleuf.

Deze laurier 'Rotundifolia' is bij levering nog niet zo hoog, maar de planten zullen in een jaar tijd minstens twee keer zo hoog zijn. De laurier 'Rotundifolia' groeit in een jaar tijd 40 à 50 centimeter, dus zelfs bij de kleinste planten duurt het niet lang voordat ze tot een hoge laurierhaag uitgegroeid zijn. Ondanks die snelle groei is het niet nodig om uw laurierhaag vaker dan eens per jaar te snoeien, al helpt dat in de eerste jaren wel om hem dichter te laten vertakken.

De laurier 'Rotundifolia' is makkelijk en sierlijk

Omdat de laurier 'Rotundifolia' een grotere laurierkers is, wordt hij vaak ingezet als privacyhaag. Daar is hij als dicht vertakte, wintergroene haagplant bijzonder geschikt voor. Met zijn informele, speelse uiterlijk is een laurierhaag op die manier een uitstekend alternatief voor tuiniers die niets hebben met het strakkere, meer formele voorkomen van bijvoorbeeld een coniferenhaag. Bovendien is de sierwaarde van de laurier 'Rotundifolia' enorm, omdat zijn glanzende blad het hele jaar lang te bewonderen is.

Verder stelt de laurier 'Rotundifolia' maar weinig eisen aan zijn omgeving. Het enige waar hij moeite mee heeft is natte voeten en een grond die te kalkrijk is. Voor arme bodems of een vervuilde stedelijke omgeving is deze laurierkers echter ideaal.

Toon meer Toon minder