Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.
Sluiten

Watercipres

Metasequoia glyptostroboides

De Metasequoia glyptostroboides (Watercipres) is één van de weinige conifeersoorten die ’s winters haar blad verliest. Het fijngeveerde, lichtgroene blad kleurt in het najaar goudkleurig. Dit maakt hem een lust voor het oog. De Watercipres vormt een makkelijke haag die zeer geschikt is voor natte gronden. De Watercipres vergt weinig onderhoud en groeit optimaal wanneer deze eenmaal per jaar wordt gesnoeid. Deze snoei kan het best gebeuren in mei of juni, zodat de haag optimaal kan profiteren van de zomerse groeiomstandigheden.

Voordelen:

  • Zeer winterhard 
  • Snelgroeiende haag 

Nadelen:

  • Verdraagt slecht droge grond
Toon meer Toon minder
  • Weinig onderhoud Weinig onderhoud
  • Zeer winterhard Zeer winterhard
  • Prachtige herfstkleur Prachtige herfstkleur
  • Snelle groeier Snelle groeier
Maximale breedte in cm
> 500
Maximale hoogte in cm
> 1000
Standplaats
Schaduw, Halfschaduw, Volle zon
Winterhardheid
Goed winterhard
Bladkleur
Lichtgroen
Groei per jaar in cm
25 - 50
Groeiwijze
Opgaand
Latijnse naam
Metasequoia glyptostroboides
Eigenschappen
Weinig onderhoud, Snelle groeier, Zeer winterhard, Prachtige herfstkleur
Kant-en-klaarhagen
Beschikbaar
Kwaliteit
Kant-en-klaar Hagen
Aantal per strekkende meter
1
Wortelsoort
100L Pot
Minimale besteleenheid
3
Bekijk details
Beschikbaar
  • 3+ € 201,50
  • 6+ € 175,80

Watercipres - onze informatie

Watercipres

Watercipres als haagplant

Op heel veel manieren is de watercipres bijzonder. Bladverliezende coniferen zijn natuurlijk ongewoon. De watercipres is ook apart door haar voorkeur voor natte gronden, bijvoorbeeld aan de rand van een watertje. Maar het meest tot de verbeelding spreekt toch wel dat deze cipres in de jaren ’60 van de vorige eeuw bijna was uitgestorven. Als haagplant heeft de watercipres een tweede leven gekregen.

In het wild komt de watercipres alleen nog voor in delen van China. De soort geldt dan ook nog steeds als bedreigd. Gelukkig is de watercipres in parken en tuinen nu veel te vinden. De plant is niet de makkelijkste haagplant denkbaar – watercipressen verdragen droogte slecht en het bladverlies in de herfst vinden sommige klanten een nadeel – maar de soort is erg winterhard. De watercipres heeft ook een schitterende natuurlijke uitstraling.

Watercipres bestellen bij Haagplantenkopen.be

Watercipres bestellen bij Haagplantenkopen.be

Watercipres kopen is nog altijd geen sinecure. Lang was de watercipres een plant voor specialisten: je vond ze wel in parken en bijzondere tuinen, maar nog niet als haag bij de gewone man. Haagplantenkopen.be maakt de watercipres nu voor iedereen toegankelijk. In onze webwinkel kunt u deze prachtige, warme haagplant bestellen. Uw tuin zal zeker meer uitstraling krijgen als er watercipres groeit, het is een haagplant die veel bekijks trekt.

Er zijn veel redenen waarom klanten bij ons hun watercipres kopen. Het is een snelgroeiende plant, dus als u een wat lege tuin heeft, bijvoorbeeld in een nieuwbouwwijk, dan kunt u met deze plant toch snel resultaat bereiken. Zeker tuinen aan het water, zoals je die in Nederland veel ziet, zijn erg geschikt voor de watercipres. Dankzij Haagplantenkopen.be kunt u straks in uw eigen tuin van deze schitterende haagplant genieten!

Toon meer Toon minder