Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Versgeleide Leibomen

Als u leibomen in de tuin wilt planten, zult u een keuze moeten maken tussen voorgeleide leibomen en versgeleide leibomen. Het verschil tussen deze twee zit hem in de mate waarin ze op de kwekerij al zijn uitgegroeid. Voorgeleide leibomen zijn op het moment dat ze bij u geleverd worden al helemaal uitgegroeid tot leibomen met een specifieke vorm. Versgeleide leibomen, daarentegen, zijn enkel voorbereid om die vorm aan te nemen, maar zijn nog niet volgroeid. Voor zowel het kiezen van voorgeleide als versgeleide leibomen is wat te zeggen. Vandaar dat we op deze pagina extra informatie bieden.

Kiezen voor voorgeleide of versgeleide leibomen

De keuze tussen voorgeleide of versgeleide leibomen hangt van een aantal factoren af. Een voordeel van voorgeleide leibomen is, natuurlijk, dat ze al volledig uitgegroeid zijn en daarmee ook al volledig groen. Wie in een nieuwbouwwijk woont, waar de tuin er nog een beetje leeg bij staat, wil waarschijnlijk zijn tuin zo snel mogelijk opvullen met groene planten. Voorgeleide leibomen in schermvorm, bijvoorbeeld, kunnen dan een uitkomst zijn om snel een groen aangezicht te creëren. Ook als u gewoon graag in korte tijd de tuin volledig wilt verbouwen, zijn voorgeleide leibomen waarschijnlijk de beste optie.

Versgeleide leibomen hebben zelf ook hun voordelen. De belangrijkste hiervan is misschien nog wel dat ze aanzienlijk goedkoper zijn dan voorgeleide leibomen. Versgeleide leibomen kosten de kweker veel minder tijd en materieel en hebben daardoor een veel lagere prijs. Daarnaast is het voor echte tuiniers vaak veel leuker om planten en bomen zelf helemaal te laten groeien. Bij versgeleide leibomen kunt u dit groeiproces veel meer volgen en sturen dan bij voorgeleide leibomen.

Versgeleide leibomen vormen

Onze versgeleide leibomen zijn te koop in verschillende vormen, namelijk in schermvorm, dakvorm en leivorm. Versgeleide leibomen in schermvorm worden vaak gebruikt als zichtdichte haag. Deze bomen vormen met hun brede, platte groeiwijze daadwerkelijk een scherm, waar niet of nauwelijks doorheen te kijken is. De versgeleide leibomen in leivorm worden ook wel als haag gebruikt. Omdat de takken hier echter in smallere stroken groeien en niet als massief vlak, is een leibomenhaag in leivorm niet zichtdicht en dus meer geschikt als sierhaag dan echt als tuinafscheiding.

Versgeleide leibomen in dakvorm zijn een ander verhaal. Deze zijn niet gekweekt om als haag te dienen, maar eerder als een overkapping. Een leiboom in dakvorm kan bijvoorbeeld een mooie, groene vervanger voor een parasol zijn. Leibomen met een dakvorm zien er speels en uitbundig uit en zijn daardoor bij veel mensen geliefd. Al onze verschillende leibomen kunt u eenvoudig en snel online bestellen hier in onze webwinkel. Kijkt u vooral eens rond in onze catalogus en kies de boom die bij u past.