Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Voorgeleide Leibomen

Op Haagplantenkopen.be kunt u niet alleen de standaard haagplanten, zoals beukenhaag, taxus of buxus kopen, maar ook een heleboel andere plantensoorten. Echter, niet alleen in de plantensoorten proberen wij ons assortiment te verbreden, maar ook door andere producten aan te bieden. Onderdeel hiervan zijn onze leibomen. U kunt onze leibomen kopen als versgeleide leibomen of als voorgeleide leibomen. Wat het verschil is tussen deze twee en wat de voordelen van leibomen zijn leest u hieronder.

Wat zijn leibomen?

Leibomen zijn bomen die geleid worden om in een bepaalde vorm te groeien. Op onze site kunt u bijvoorbeeld leibomen in schermvorm, leibomen in dakvorm, leibomen in leivorm en leibomen in blokvorm vinden. Dit leiden wordt gedaan door de boom over een speciaal raster te laten groeien en door alle takken die niet binnen de gewenste vorm vallen weg te snoeien. Voornamelijk leibomen met schermvorm of leivorm zijn erg geschikt als haag, omdat ze breed en plat zijn. Leibomen in blokvorm kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden op de hoeken van uw haag, maar ook als solitaire plant, die zeker de aandacht gaat trekken. Leibomen in dakvorm worden ook wel ‘parasolvorm’ genoemd en dat is niet zonder reden. Deze vorm kan een aangename schaduw in uw tuin creëren.

We vertelden al eerder dat we een verschil maken tussen versgeleide en voorgeleide leibomen. Het verschil tussen deze twee zit hem in de mate waarin de bomen uitgegroeid zijn. Wij hebben gemerkt dat veel van onze klanten wel gecharmeerd zijn van leibomen, maar het teveel werk vinden om ze zelf uit te laten groeien tot de gewenste vorm. Het snoeien en leiden van de bomen kost zeker enige tijd en energie. Mocht u daar geen zin in hebben, dan zijn voorgeleide leibomen de oplossing voor u. Deze zijn namelijk op de kwekerij al helemaal uitgegroeid en hoeven dus alleen nog maar bijgehouden te worden. Ook voor een nieuwe tuin, bijvoorbeeld na een verbouwing of in een nieuwbouwwijk, is een voorgeleide leiboom vaak een goed idee. Zo staat er direct een mooie, groene boom in de tuin.

Voorgeleide leibomen kopen

In onze webwinkel kunt u dus zowel voorgeleide als versgeleide leibomen in verschillende vormen kopen. Dit is heel eenvoudig. U hoeft alleen maar te bestellen wat u nodig heeft. Wij halen de planten op bij de kweker en vervoeren deze naar uw huis. Dit is dus aanzienlijk minder moeite dan zelf naar het tuincentrum of de kwekerij rijden om de bomen op te halen. Door jarenlange ervaring kunnen wij u verzekeren dat we kwalitatief goede bomen voor u uitzoeken. Het enige dat u dan nog hoeft te doen is de bomen planten en ervan te genieten.