Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Struisriet

Struisriet (Latijnse naam: Calamagrostis acutiflora) is populaire hoge siergrassoort, het is familie van de Poaceae. Het siergras groeit snel en is gemakkelijk in onderhoud. Calamagrostis acutiflora is een hoog siergras, ze kunnen tot ongeveer 150 cm hoog worden. Er bestaan verschillende soorten struisriet, bij Haagplantenkopen.be bieden wij 2 soorten aan: Calamagrostis acutiflora ‘Karl Foerster’ en Calamagrostis acutiflora ‘Overdam’. Kijk voor meer informatie per soort op de productpagina’s.

Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

Weergeven
per pagina
Sorteer op

Toepassing Calamagrostis acutiflora

Het siergras kan op diverse manieren gebruikt worden. Zo kan het zowel solitair als in een rij geplant worden, in beide gevallen is dit gras een echte blikvanger in uw tuin. De Calamagrostis acutiflora is een hoge, opvallende plant die ook solitair prachtig tot zijn recht komt. U kunt ook genieten van struisriet op uw terras of balkon door het siergras in een plantenbak te plaatsen. Hiermee kunt u gemakkelijk privacy creëren voor blikken van buitenaf. 

Struisriet is ook geschikt om te gebruiken als haag in uw tuin. Wij bieden kant-en-klaar hagen aan van de Calamagrostis acutiflora ‘Overdam’. Met kant-en-klaar hagen kunt u direct genieten van privacy in uw tuin en ziet u direct resultaat. De kant-en-klaar hagen zijn 1 meter lang en kunnen gemakkelijk in uw tuin geplaatst worden. Creëer hiermee op een speelse manier een informele tuinafscheiding.

Onderhoud struisriet

Siergrassen zijn gemakkelijk in onderhoud en hebben niet heel veel verzorging nodig. Toch is het nodig om siergras jaarlijks te snoeien. Struisriet kan in het vroege voorjaar gesnoeid worden door het gras af te knippen tot ongeveer 10-20 cm boven de grond en de dode stelen eruit te trekken. Calamagrostis acutiflora is winterhard en kan zelfs temperaturen van -25 graden Celsius verdragen. Struisriet is niet wintergroen.